Çiğli'de kış hazırlıkları

Çiğli Belediyesi kentte bulunan park, refüj, kaldırım, cami, okullarda bulunan ağaçların budama çalışmaları yaptı.

YEREL 08.10.2019, 11:36
Çiğli'de kış hazırlıkları

Çiğli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki sorumluluk alanlarında ağaç budama ve bitki bakımlarını yaptı. Kış hazırlıkları kapsamında Eylül ayında çalışmalara başlayan ekipler kent genelindeki park ile kamusal alanlarda bulunan ağaçlarda budama çalışması yaptı. Çalışma kapsamında kent genelindeki parklarda bulunan bitkilerin de bakımları yapılıyor. Acil olan parklarda ve yürüyüş hareketlerini kısıtlayan ve devrilme olasılığı bulunan ağaçlar ile kurumuş dallar budanıyor. Kesilen dallar ise Moloz ekiplerince temizleniyor.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde ve sokak aralarında bulunan kaldırım üzeri ağaçlarda budama yapabilmek için GEDİZ Elektrik ile koordineli çalışıyor. Park bahçeler ekipleri tarafından tellerine değen dalları da buduyor ve olası tehlikelere karşı önlem alıyor.

Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü daha yeşil bir Çiğli yaratmak için kent genelinde bulunan parklarda revizyonuna da başladı. Müdürlük kent genelinde sorumluluk alanlarında bulunan yıpranmış parkları revizyona aldı. Revizyon kapsamında park alanlarında bulunan tüm bitkiler budanıyor, kuruyan ve devrilen bitkilerin yerine yenileri dikiliyor.

Yorumlar (0)