banner773

Çiğli Belediyesi’nden Örnek Ramazan Dayanışması

Çiğli Belediyesi, Ramazan Ayına yönelik alınan tedbirler kapsamında yalnızca paket servis şeklinde hizmet verecek olan lokanta ve restoranlardan satın alacağı iftar yemeklerini ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşarak örnek bir dayanışmaya imza atacak.

YEREL 15.04.2021, 15:09
Çiğli Belediyesi’nden Örnek Ramazan Dayanışması

Pandemi dönemi boyunca toplumun farklı kesimlerine yönelik hayata geçirdiği sosyal yardımlaşma çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Çiğli Belediyesi, Ramazan ayında ilçe esnafına ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yeni bir dayanışma uygulaması başlatıyor. Çiğli Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması planlanan iftar öğünleri; ilçe sınırları içerisinde bulunan ve Ramazan ayı boyunca paket servis şeklinde hizmet vereceği açıklanan restoran ve lokantalardan satın alınarak günlük olarak ailelerin evlerine bırakılacak. Ramazan Ayı boyunca sürecek bu uygulama ile her gün 400 haneye iftar ikramında bulunulacak.

Başkan Gümrükçü: “Kimseyi yalnız hissettirmeyeceğiz”

Paylaşmanın ve yardımlaşmanın simgesi olan Ramazan Ayında ilçe esnafına ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik güzel bir dayanışma çalışması başlattıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Pandemi dönemi, ekonomik olarak en çok esnaflarımızı etkiledi. Çiğli Belediyesi olarak, bu süreçte toplumumuzun sağlığını korumak adına gayret ederken başlattığımız dayanışma çalışmalarıyla esnaflarımızın yanında olmaya özen gösterdik. Vaka sayılarının artması ile İçişleri Bakanlığı’nın Ramazan Ayına yönelik aldığı tedbirler sonrasında yalnızca paket servis şeklinde hizmet verecek olan esnaflarımıza can suyu olması adına yeni bir dayanışma çalışması başlattık. İhtiyaç sahibi ailelere ikram etmeyi düşündüğümüz iftar öğünlerini ilçemizdeki restoran ve lokantalardan alacağız. Böylece hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin mutfak bütçesine katkı sağlamış hem de ilçe esnafımıza destek olmuş olacağız” dedi.

Yorumlar (0)