banner773

CHP'Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısı ile projelerini açıkladı.

YEREL 15.03.2019, 14:47 15.03.2019, 14:47
CHP'Lİ SANDAL PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısı ile projelerini açıkladı. Bayraklı’yı dünya çapında “Marka Kent” haline getirme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Sandal “Sadece İzmir değil, Türkiye ve dünya çapında tanınan bir Bayraklı hayali kuruyoruz. Bu nedenle Bayraklı’yı önce İzmir’in ardından Türkiye ve dünyanın cazibe merkezi haline getirecek çok özel projeler hazırladık. Amacımız daha güzel ve daha yaşanabilir bir Bayraklı” dedi.
Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.  Bayraklı’nın gerek tarihi açıdan gerekse de yeni kent merkezi kimliği ile önem taşıdığını belirten Sandal “Amacımız daha güzel, daha yaşanabilir bir Bayraklı. Bu konuda biz dersimizi gerçekten çok iyi çalıştık. Bayraklı’nın makro sorunlarından mikro sorunlarına kadar tümünü yerinde görerek inceledik. İşin uzmanlarıyla konuştuk ve projelerimiz böyle oluştu. Bayraklı’nın dertlerine, sorunlarına hakimiz. Çözümü için de 7 gün 24 saat çalışacağımıza söz veriyoruz.”
 
PROJELER 3 ANA BAŞLIKTA TOPLANDI
Bayraklı için hazırladıkları projeleri 3 ana başlıkta topladıklarını kaydeden Sandal, bunlardan ilkinin işsizlik, kentsel dönüşüm, yoksulluk, alt yapı gibi makro projeler olduğunu belirtti. Sandal ikincisinin vizyon proje olan “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olduğunu, üçüncüsünün ise 13 alt başlıkta toplanan Bayraklı Kent Projeleri olduğunu kaydetti.
 
İŞSİZLİK SORUNU VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLACAK
Bayraklı’da makro sorunlara öncelik vereceklerini kaydeden Sandal işsizlik ve kentsel dönüşüm meselesinin bu sorunların başında geldiğini belirtti.  Bayraklı’da 310  hektarlık alanda kentsel dönüşümü hayata geçireceklerini belirten Sandal şöyle konuştu:

“Gelir uçurumunun hat safhada olduğu Bayraklı’da temel makro sorunların başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu konuda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Temel amacımız nitelikli iş gücü oluşturabilmek olacak. Bunun için de nitelikli eleman yetiştirebilmek için ücretsiz mesleki eğitim merkezleri kuracağız. Üniversitelerimizle, odalarımızla, iş dünyasıyla, esnaf odasıyla, milli eğitimle işbirliği halinde özellikle gençlerimizi daha nitelikli hale getirip, onlara iş kapılarını aralayacağız. Bayraklı’nın bir başka kanayan yarası ise kentsel dönüşüm. 4 mahallemiz dışında tüm ilçenin ihtiyaç duyduğu asıl proje kentsel dönüşüm. Yol, park, okul, sağlık ocağı gibi sorunları çözebilmenin yolu kentsel dönüşümden geçiyor. Altını çizerek söylüyorum. İnsanları mağdur etmeyecek, onlara yeni yükler getirmeyecek şekilde bir kentsel dönüşüm formüle edeceğiz. 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanını 310 hektara çıkaracağız. Bu dönem bu konuda çok şanslıyız. Çünkü arkamızda Tunç gibi bir başkan var. Büyükşehir Adayımız Tunç Soyer başkanla yaptığımız görüşmelerde bu konuda bizimle hemfikir olması bizi bir kat daha umutlandırıyor, mutlu ediyor ve bu işi zaferle sonuçlandıracağımıza daha çok inanıyoruz. Ayrıca Bayraklı’nın hiçbir mahallesinde altyapı sorunları yaşanmayacak. Akıllı kavşak, cadde ve sokak düzenlemeleriyle trafik sorununu çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın keyifle yaşayacakları bir Bayraklı yaratacağız”.
 
VİZYON PROJESİ: DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ BAYRAKLI
Bayraklı için hayata geçirecekleri vizyon projesinin ise “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” adını taşıdığını ifade eden Sandal “Kadınlarımız öncelikli olmak üzere Bayraklı’yı dünya çocuklarının ve dünya gençlerinin merkezi yapmak istiyoruz. O yüzden vizyon projemizin adını “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olarak belirledik. Bu proje ile amacımız dünyanın dört bir yanındaki gençleri ve çocukları Bayraklı’da toplamak. Çocuk parlamentosu, çocuk radyosu ve televizyonu, çocuk ve gençlik hastaneleri, spor kompleksleri, dünya çocuk ve gençlik olimpiyatları gibi bir çok alt projeyi içinde barındıran vizyon projemiz ile hedefimiz Bayraklı’yı dünya çapında bir marka haline getirmek” dedi.

13 DEV KENT PROJESİ
“Kent Projeleri” başlığı altında 13 ayrı projeden oluşan üçüncü etap projelerini de anlatan Sandal şunları söyledi:

“ İzmir’in kent merkezinde yepyeni bir mesire alanı yaratacağız. Bornova ve Laka derelerini tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi ıslah ederek kentin ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını kazandıracağız. Smyrna Çevre Düzeni ve Müze Projemiz ile Bayraklı’yı turizmin odak noktası haline getireceğiz. Smyrna Meydanı’nda araç trafiğini yerin altına alarak, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Kruvaziyer gemileri ile kente gelen turistler ıslah ettiğimiz derelerden teknelerle gelerek Smyrna Antik Kenti’ne ve kurulacak müzeye ulaşacak. Bu konuda Büyükşehir belediyemiz de projemize destek olacak. Kent Envanteri projesi ile ev ev Bayraklı’nın röntgenini çekeceğiz. Kim açlık sınırında, kimin barınma sorunu var, hangi hanede yaşlı, hasta engelli var hepsini kayıt altına alacağız.  Gittiğim tüm toplantılarda kimseye iş sözü vermedim. Ancak eğer biri işe alınacaksa ya da kurduğumuz iş eğitim merkezleri aracılığıyla oluşacak istihdam alanlarında bu kent envanterinde yer alan açlık sınırındaki vatandaşlarımızı işe alacağız. Demiryolu sorunu Bayraklı’da yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli sorunlarından biri. Bu bölgeyi bu görsel kirlilikten kurtarıp kente yeni bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bunun için de nihai hedefimiz konunun tüm bileşenleriyle görüşüp demiryolunun yerin altına alınması. Özkanlar pazaryeri sorununu çözüyoruz. Önümüzdeki hafta o bölgede tüm vatandaşlarımıza projeyi açıklayacağız. Hazırlanan proje 24 mahallemize örnek olacak. Tüm pazaryerlerimizi içinde kreş, işsizlik merkezi, eğitim merkezi, yeraltı otoparkı, düğün salonu ya da taziye salonu ve pazaryerinin bulunduğu dev bir komplekse dönüştüreceğiz. Bunu 24 mahallemizin tamamında gerçekleştireceğiz. Ve 24 mahallemizin tamamında özel okullarstatüsünde kreşler açacağız. Bayraklı paylaşıyor gönüllü hareketi ile açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşlarımıza gerekli yardımları oluşturacağız. Çıktığımız bu yolda kimseyi ötekileştirmeden, inancı, etnik kimliği ya da siyasi düşüncesi nedeniyle kimseyi ayrıştırmadan el ele kol kola yürüyoruz. CHP ve İyi Parti’ye gönül verenlerin yanı sıra Gerek Adalet ve kalkınma Partisi gerekse MHP kökenli yurttaşlarımızdan gördüğümüz ilgi heyecanlandırıyor. Biz de bu şevkle 7 gün 24 saat çalışma sözü veriyoruz. Bizim hedefimiz yüzde 60 idi. Ama bugün itibariyle yüzde 60 küçük bir eşiktir. Bunu çok daha yukarılara çıkaracağız”
 

Yorumlar (0)