CHP'Lİ KENAN DAŞKIRAN PARTİ MECLİSİNE ADAY OLDU

CHP Ankara siyasetinin tanınmış isimlerinden Kenan Daşkıran,36. Olağan Genel Kurultayı’nda parti meclisine aday olduğunu açıkladı.

YEREL 28.01.2018, 17:38 28.01.2018, 17:38
CHP'Lİ  KENAN DAŞKIRAN PARTİ MECLİSİNE ADAY OLDU

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra 3 isim daha adaylığını açıkladı. CHP Genel Başkanlığı koltuğuna talip olan isimlerin resmen aday olabilmeleri için kurultay delegelerinin en az yüzde 10’nunun (127) imzasını toplaması gerekiyor. Parti yönetimini oluşturacak isimler ise 52 kişilik pm üyesi ve 8'de bilim kültür olmak üzere 60 kişiden oluşuyor.  Kenan Daşkıran 52 kişinin seçileceği parti meclisi listesine aday olarak çalışmalarını başlattı.


NEDEN ADAY OLDU?
Gerek Ankara'da gerekse de güneydoğu anadolu bölgesindeki  il,ilçe başkanı ve partililerle yaptığı görüşmeler sonucu aday olduğunu belirten Kenan Daşkıran, "bu cennet vatanın emniyet kemeri olarak gördüğüm CHP 'ne daha fazla nasıl katkı sunabilirim noktasında böyle bir karara vardım" dedi.

 

BİR AY BOYUNCA GÜNEYDOĞU'DA  "HAYIR"I ANLATTI
1 Kasım'da yapılan seçimlerde Ankara birinci bölgeden CHP Milletvekili Aday Adayı olan Kenan Daşkıran seçime  1 ay önce sahaya inmişti. Daşkıran'ın referandum çalışmaları için oturduğu Ankara yerine "neden hayır?" sorusunun en çok anlatılmaya ihtiyaç olduğu şehirlerden Urfa ve Mardin'i seçmesi ile partililerin takdirini kazanmıştı.


Aslen Mardinli olan Daşkıran doğduğu topraklar Urfa ve Mardin arasında referandum çalışmalarını anlatmak için mekik dokumuştu. CHP'nin seçmen anlamında en  zayıf olduğu bölgelerden olan Urfa Ceylanpınar ve Mardin Kızıltepe'de hummalı bir çalışma yürütmüştü.

Daşkıran 1 haftadır Mardin merkez , Kızıltepe, Şanlıurfa Merkez ve Ceylanpınar olmak üzere mahalle mahalle, köy köy  gezerek 'hayır'ı anlatmıştı. Daşkıran yurttaşlara tek adam zihniyetinin ülkenin geleceği için yanlış bir yol olacağını ve bu yetkilerin hiç kimseye verilmesinin uygun olmadığını söylemişti. Daşkıran aynı zamanda yaptırdığı 'hayır' afişlerinin yanı sıra referandum çalışmalarında kullanmak için tahsis ettiği araç ile Kızıltepe ve Ceylanpınar sokaklarında 'hayır şarkısı' ve 'İzmir Marşı'nın duyurulmasını sağlamıştı.

KENAN DAŞKIRAN KİMDİR?

10/10/1982 Şanlıurfa İli, Ceylanpınar ilçesinde doğdu. Evli, 1 çocuk babası.

İlk Orta Ve Lise öğrenimimi Şanlıurfa'da tamamladı,Harran Üniversitesi ,Pamuk ve İplik Eksperliği Bölümü ve Romanya , Bükreş Üniversitesi,Uluslar Arası İlişkiler alanında eğitim aldı. Orta derecede İngilizce, İyi derecede Romence,Az Derecede Arapça,Ve İyi Derecede Kürtçe dillerini bilmekte.
Babası Şemseddin DAŞKIRAN 1982 yılı itibariyle Afyon Polis Okulu mezunu olduktan sonra Ankara İli Çevvik Kuvvet Müdürlüğüne tayin olması üzerine Ankara İl'ine taşındı.Babası bu görevini başarılı bir şekilde belirli bir süre yürütmekte iken Büyükbabası Zeki DAŞKIRAN nın sağladığı imkan ile Ticarete girme kararı alarak, kendi isteği ile Polislikten istifa etti. 
Ankara'da 2005 yılı tarih itibariyle sanayi alanında girişimci olarak başladı. CHP Ankara Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Halen Ankara'da Sanayi İle Gayrimenkul alanında ticaret ile iştigal etmektedir.

 

Yorumlar (0)