banner773

CHP'li kadınlardan yandaş yazarın 'çocuk gelin yoktur' yazısı ile ilgili suç duyurusu

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Manisa Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve CHP Manisa Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Zerrin İşnel söz konusu köşe yazısı içerisinde bulunan suç unsurları nedeniyle basılı gazete ortamında ve internet gazetesinde yayınlanmasına izin veren sorumlu yazı işleri müdürü Gökmen Ölekli, Gazete sahibi Abdullah Polat ve Köşe Yazarı Hüsamettin Edebali hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

YEREL 29.11.2016, 19:48 29.11.2016, 19:48
CHP'li kadınlardan yandaş yazarın 'çocuk gelin yoktur' yazısı ile ilgili suç duyurusu

 

Manisa Medya Tv'de program yapan ve Yeni Manisa Gazetesinde köşe yazarı olan Hüsamettin Edebali 24.11.2016 tarihli Yeni Manisa Gazetesindeki köşesinde 'Çocuk Gelin Yoktur, Mervelerde Ders Çalışan Kızlar Vardır' başlıklı biz yazı kaleme aldı.

 

Geçtiğimiz hafta tartışılan ve çocuğa yönelik cinsel istismarı cezasız bırakmayı öngören yasa teklifini protesto eden kadınları hedef alan yazısının tamamında kadınlara yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

 

Yandaş yazarın söz konusu köşe yazısı karşısında CHP'li kadınlar sessiz kalmadı.


CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Manisa Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve CHP Manisa Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Zerrin İşnel  söz konusu köşe yazısı içerisinde bulunan suç unsurları nedeniyle basılı gazete ortamında ve internet gazetesinde yayınlanmasına izin veren sorumlu yazı işleri müdürü Gökmen Ölekli, Gazete sahibi Abdullah Polat ve Köşe Yazarı Hüsamettin Edebali hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Konuya ilişkin CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut'un açıklaması şu şekilde:

'ÇOCUK GELİN YOKTUR, MERVELERDE KALMASI İÇİN KIZINA BABASINDAN HABERSİZ DERS ÇALIŞACAKLAR DİYE İZİN VEREN KADIN VARDIR.”
Diyen Hüsamettin EDEBALİ’ye bir çift sözümüz var.


Buna şöyle mi yanıt vermek gerekiyor..SAPIK ERKEKLER YOKTUR,​ERCANLARLA İNŞAATIN ORADA TOP OYNAMAYA GİDEN “ERKEKLER” VARDIR…
Böyle sığ bir değerlendirme olabilir mi?


Ayrıca Hüsamettin Edebali  durduk yerde neden üzerine alındı  “çocuk gelin yoktur sapık erkek vardır” sözünden… Acaba bir kız çocuğu ile mi evli midir,ya da evlenmek üzere midir? 


Görülen o ki “sap ile samanı karıştırmıştır” ve kendini çocuk gelinlerle evlenen sapık erkeklerle aynı noktada değerlendirmiştir.Eğer hal böyle ise  saygıdeğer annesini de yazısının konusu haline getirmiştir.. Zira” Bu erkekleri dünyaya getirip, yetiştiren GAY olanlar değil kadınlardır. Sapığı da katilide, yetiştiren kadındır. Şiddeti de sevgiyi de öğreten kadındır. O zaman beceriksiz kadınlar bu sapıkları sapkın halde yetiştirdiyse erkek olarak masum olanların suçu ne?” cümleleri çok açık  ve nettir ve kendisini de yetiştiren bir anne ve bir kadındır…


Bu sapkın düşünce nereden takıldı ise Gazi Meclis savunusuna girişmiştir…Anadoluda sıklıkla kullanılan bir deyim olan “dünyayı başına yıkmak” eminiz ki bu kişi tarafından da defalarca kullanılmıştır ve bundan sonra da kullanılmaya devam edilecektir.Ama görülen o ki Bu sapkın düşünce  işin içerisine Meclisi ,Mustafa Kemal’i falan da yerleştirirse “inandırıcılığı”(!) artacak sanıyor…Oysa  sözü geçen yasa tasarısı sözü edilen Mecliste görev yapan(!) milletvekilleri tarafından hazırlanarak gece yarısı operasyonu ile geçirilmeye çalışılmıştır.Yoksa onlar da Ali’lerin evinde film izlemeye mi gideceklerdi de acele ediyorlardı…?
Gazete de köşesini doldurmak kaygısı ile  fikrini esas alıp bilgisizce yazılmış bir yazı.Şu kadarını söylemek  hakkımızdır; 


“insanlığını bilecek ve kültürün kadar yazacaksın. Fikrin kadar değil, bildiğin kadar.”


 
CHP Manisa İl Kadın Kolları,Şehzadeler İlçe Kadın Kolları ve Yunusemre İçle Kadın Kolları olarak adı geçen şahısıYeniManisa  Gazetesindeki köşesinde yazdığı  ve tüm kadınlara hakaret ve saldırı içeren yazısı nedeniyle kınıyor ve Adli makamlara gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunuyoruz.'

 

CHP'li kadınların yanı sıra Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilciliği de ilgili kişiler hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar (0)