CHP’li ÇakırözerÇukurhisar’da yurttaşı dinledi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku ÇakırözerEskişehir’in Çukurhisar Mahallesini ziyaret ederek yurttaşların talep ve sıkıntılarını dinledi.

YEREL 18.09.2019, 13:00
CHP’li ÇakırözerÇukurhisar’da yurttaşı dinledi

.  Çakırözer Hisar ve Yeni Mahalle Muhtarları Halil Karataş ve Fatih Ay’ı makamında ziyaret ederek, mahalle kahvelerinde yurttaşlarla buluştu. Vatandaşın gündeminin ekonomi, işsizlik olduğunu söyleyen Çakırözer, “Türkiye’de gerçek işsiz sayısı 9 milyona yaklaşıyor. Her 10 kişiden 7’si borçlu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mayıs ayında, ‘tünelin ucundaki ışık büyümeye başladı’ demişti. Biz sokaktan baktığımızda, kahvelerden baktığımızda en ufak bir ışık göremiyoruz. Üretimle, hukuk güvenliği ile ülkede kalkınmayı sağlayabiliriz” dedi.

KAHVELERDE GÜNDEMİ EKONOMİ, İŞSİZLİK

CHP’li ÇakırözerÇukurhisar’ı ziyaret ederek, Hisar ve Yeni Mahallelerinde kahvelerde yurttaşlarla buluştu. Mahalle Muhtarları Halil Karataş ve Fatih Ay’ı da ziyaret eden Çakırözer, muhtarlarla birlikte yurttaşların talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer, 31 Mart seçimlerinin ardından muhtarlık görevine gelen Karataş ve Ay’ı tebrik ederek, mahalle muhtarlarının her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

HER 10 KİŞİDEN 7’Sİ BORÇLU

Kahve ziyaretlerinde, Çukurhusarlılarla birlikte ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren Çakırözer, “Yurttaşlarımız işsiz, yurttaşlarımız borç içinde. Bu ay için Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 13 gerçekleşti. Resmi rakamlara göre gençlerin yüzde 25’i işsiz. Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşlarımızı evine ekmek götüremiyor. Türkiye’de her 10 kişiden 7’si borçlu ya da taksit ödemesi var. Her 4 kişiden 1’i ciddi maddi yoksulluk çekiyor. Sokağa çıkın neredeyse iki gençten biri işsiz. Bize pembe tablolar çizen iktidar yetkilileri bu rakamları görmüyor mu? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mayıs ayında, ‘tünelin ucundaki ışık büyümeye başladı’ demişti. Biz sokaktan baktığımızda, kahvelerden baktığımızda en ufak bir ışık göremiyoruz.  Vatandaşa pembe tablolar çizerek işsizliği bitiremeyiz. Bizler üreterek, hukuk güvenliğini sağlayarak ülkeyi bu kötü gidişattan kurtarabiliriz”

Yorumlar (0)