CHP MERSİN'DE SAFLAR NETLEŞTİ... İBRE SERHAT SERVET DÖVENCİ'DEN YANA

CHP Mersin'de il kongresine sayılı günler kala iki adaylı yarışta 2009'da aday olamadığı için DSP'ye geçen Adil Aktay karşısında ibre Mersin'in saygın iş adamlarından Serhat Servet Dövenci'den yana gözüküyor.

YEREL 06.01.2018, 17:35 06.01.2018, 17:35
CHP MERSİN'DE SAFLAR NETLEŞTİ... İBRE SERHAT SERVET DÖVENCİ'DEN YANA

12 Ocak’ta düzenlenecek CHP Mersin İl Kongresine sayılı günler kala adaylar ve saflar netleşmeye başladı.

Mevcut il başkanı  Abdullah Özyiğit'in aday olmadığı seçimde iş adamı Serhat Servet Dövenci ve Avukat Adil Aktay'da 12 Ocak'ta yapılacak kongrede aday olduklarını açıkladılar.

 

KAYBEDİLMİŞ KALE
CHP'nin güneydeki kalelerinden olan Mersin son yerel seçimde MHP'ye geçti.  Kılıçdaroğlu, 'Önümüzdeki seçimlerde, 2019'da sadece 6 büyükşehiri değil, İstanbul'u, Ankara'yı, Bursa'yı, Balıkesir'i, Antalya'yı, Mersin'i, Adana'yı alacağız" çıkışının ardından örgütleri seçimlere taşıyacak il başkanlarınında önemi daha büyük bir önem taşımaya başladı.2019 seçimlerinde kritik bir kent olacak Mersin'de bu bağlamda il başkanlığı seçimleri çok büyük bir çekişmeye neden oluyor.

MEVCUT İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT MERSİN'E İVME KAZANDIRDI

CHP Mersin İl Başkanı Eczacı Abdullah Özyiğit il başkanlığı sürecinden bu güne yaptığı çalışmalar ile büyük bir takdir topladı. Abdullah Özyiğit, gerek örgütsel gerekse de toplumsal olaylardaki açıklamaları, örgütteki ayrıştırıcı anlayışın yerine uzlaşmacı ve bütünleştirici tutumu partililerin  teveccühünü kazandı. 


SERHAT SERVET DÖVENCİ
İş adamı Serhat Servet Dövenci'de adaylığını açıklayan isimlerden biri oldu. İki Dönem CHP Yenişehir Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanlığı yaptı.Mersin'in önde gelen iş adamlarından biri olan Serhat Servet Dövenci idealist kişiliği ve kentin güven duyduğu isimlerden biri. Örgütünde yakıntan tanıdığı başarılı iş adamının CHP Mersin'de büyük bir heyecan yarattı.


ADİL AKTAY ADAY OLAMADI PARTİSİNİ TERK ETTİ
İl başkanlığı için adaylığını açıklayan Avukat Adil Aktay ise 2009 seçimlerinde aday  olmak için dönemin AKP'li vekili Kürşat Tüzmen ile görüştüğü iddiaları ile gündeme gelmişti. Daha sonrasında CHP'den aday adaylığını açıklayıp aday olamadığı için CHP'den istifa edip DSP'den büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. CHP karşında aday olup oyları bölmesine karşın seçimi kaybeden Adil Aktay bugün tekrar CHP'de bir koltuk için aday oldu.


SERHAT SERVET DÖVENCİ AVANTAJLI
Kılıçdaroğlu'nun parti il başkanlarının alevi kimlikleri ile mücadele etmemesi konusundaki tavrı ve Adil Aktay'ın daha önce koltuk için partisini terk etmesi büyük bir dezavantaj olarak görülüyor. Örgütlü mücadelesi ve çalışmaları ile partililerin beğenisini kazanan mevcut il başkanı Abdullah Özyiğit'inde desteklediği Serhat Servet Dövenci kazanmaya yakın gözüküyor.

Yorumlar (0)