CHP'li Halıcı Isparta İçin Seçim Beyannamesi Hazırlıyor

Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Başkanı Halıcı, yaklaşan seçimlere ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

YEREL 20.10.2022, 14:21
CHP'li Halıcı Isparta İçin Seçim Beyannamesi Hazırlıyor

Yaklaşan seçimlerle birlikte siyasi partiler de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta’nın sorunları ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını belirterek, “Bu kentin sorunlarını biliyoruz, çözüm önerilerimiz hazır. Bu çözümlerimiz de halkımıza verdiğimiz bir söz olarak Isparta Seçim Beyannamemizde yer alacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Kanal32 Televizyonunda yayınlanan Gün Başlıyor Programında Ruzin Azerhan ve Bora Tüfekli’nin konuğu oldu.

Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Başkanı Halıcı, yaklaşan seçimlere ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Isparta’nın kronikleşen sorunları olduğunu kaydeden Halıcı, “İktidar temsilcileri bize sürekli aynı konulardan söz ettiğimizi söylüyorlar. Siz kentin sorunlarını çözdünüz de biz hala o sorunları mı konuşuyoruz? Dilimizde tüy bitti Dereboğazı yolu emekten, dilimizde tüy bitti Isparta’nın teşvik sisteminden yararlanamadığını ifade etmekten. Eğirdir Gölü’nün can çekiştiğini söylemekten biz yorulduk. Bu kentin Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin başkenti olması gerektiğini, bu yolla turizm ve ekonomiden aldığımız payı artırabileceğimizi hep söyledik. Meyvecilikle ilgili hak ettiğimiz yerde değiliz dedik. Hangi birisi ile ilgili adım attınız da bize aynı şeyleri söylüyor diye tepki gösteriyorsunuz?” şeklinde konuştu.  

BİZ SEÇİME HAZIRIZ

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, seçimlerde partisinin ön seçim yapmasından yana olduğunu kaydederek “Bizim gönlümüz ön seçimden yana. Ama süreç ne getirir ne götürür bilemiyoruz. 6 Masanın seçimlere ilişkin alacağı tavır ne olur bilemiyoruz. Bunları süreç gösterecek. Ama ben İl Başkanı olduğum günden bu yana bu Pazar seçim olacakmış gibi çalıştım. Ekibim, arkadaşlarım her an seçime hazır bir şekilde çalıştık” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Halıcı, Milletvekili adayı mısınız? Yönündeki soruya da “Siyasette herkesin hedefleri amaçları mutlaka vardır. Benim de var. Ama bugün ben partimin il başkanıyım. Partimin vereceği görev başım üstünedir. Bu durumu da süreç gösterecek. Bugün halkımızın altında ezildiği ağır sorunlara karşı parti politikalarımızı geniş kitlelere ulaştırmakla, kentimizin sorunlarına çözümler üretmekle görevliyiz. O süreç başladığında bize düşen görev ne ise o görevi üstleneceğiz” ifadelerini kullandı.

GERÇEK ENFLASYONU GÜL ÇİÇEĞİNDEN ÖLÇÜN

Başkan Halıcı, Gülbirlik’in açıkladığı gül çiçeği alım fiyatı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “Gülbirlik yüzde 282 artırmış fiyatı. 7,80’den 22 liraya yükseltmiş. Ama 1 kilogram gül çiçeği 1 litre mazot alamıyor. TÜİK yüzde 80 – 85 lerden söz ediyor enflasyonla ilgili. Gülbirlik yüzde 282 fiyat artırmış, üretici hala 1 litre mazot alamıyor. Gerçek enflasyonu buradan yola çıkarak görebilirsiniz” dedi.

Halıcı, “Yüzde 282 zamma karşın 1 kilogram gül çiçeğinin 1 litre mazot alamaması şu anlama gelir; AKP’nin gidişi yüzde 282 hızlanmıştır” dedi.

SANSÜR YASASI BİZİ SUSTURAMAZ

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesinden “Sansür Yasası” olarak söz eden Başkan Halıcı, “Bu yasa muhalefeti susturmaya, halkı sindirmeye yönelik hazırlanan bir yasadır. Anayasa Mahkemesi’ne gittik. Kabul etmiyoruz. Susmuyoruz, susmayacağız” diye konuştu.

BATI AKDENİZ ENTEGRASYONU

Isparta’nın Batı Akdeniz ile entegre halinde bölgesel bir kalkınma modeli izlemesi gerektiğini dile getiren Halıcı, “Isparta stratejik bir noktada. Turizmin başkenti Antalya’ya 120 kilometre mesafedeyiz. Şimdi biz Dereboğazı yolu derken, sadece Antalya’ya rahat gidelim diye söylemiyoruz. Bu yol çok önemli bir ticari ağ olarak yorumlanmalı. Isparta, Antalya ve Burdur’u bir arada değerlendirebiliriz. Burası önemli bir ticaret yoludur” görüşünü savundu.

MADEN İŞÇİMİZİN KADERİ BU OLMAMALI

Bartın’da yaşanan maden faciasına da değinen Halıcı, “Çok üzgünüz. Türk Milletinin başı sağ olsun. Maden işçilerinin kaderi bu olmamalı. Geçmişten günümüze bakıyoruz. Soma’da, daha sonra da Ermenek de bir facia yaşamış, maden işçilerimizi kaybetmiştik. Siz önlemleri almadıysanız, gerekli çalışmaları yapmadıysanız buna kader diyemezsiniz. Bu yaşanan iktidar partisinin denetimsizliğinden, eksiklerinden ortaya çıkan bir faciadır. 2019 yılında Sayıştay rapor hazırlamış ancak buna rağmen bu facia başımıza geldi. Sayıştay raporuna göre “Bu ocak da Grizu patlaması riski vardır” diyor. Bu raporun ardından ne yaptınız? Nasıl bir denetim yaptınız? Sizin için insan hayatı bu kadar mı değerli? İnsan hayatı, her türlü kazançtan maddiyattan daha değerlidir. AKP İktidarının getirdiği özelleştirme hamlesi ile hayatın her alanında, kurumunda bu sıkıntıları yaşamaya başladık. Burada ciddi bir denetimsizlik vardır, eksiklik vardır. Yapılması gerekenler yapılmadığı için bu facia ile karşı karşıya kaldık” dedi.

DEPREM GÜÇLENDİRMELERİ İÇİN NEYİ BEKLEDİNİZ?

Okullardaki deprem güçlendirmelerinin zamanlamasını da eleştiren Halıcı, “Isparta’da birçok okulumuzda deprem güçlendirmesi yapılıyor. Koca bir yaz, koca bir pandemi dönemi ne yaptınız da deprem güçlendirmeleri okulların açıldığı zamana denk geldi? Yalvaç – Tokmacık’ta 3 yıl önce depreme dayanıksız diye yıktığınız okulu neden hala yapmadınız? Eğitime verdiğiniz önem bu mu?” sorularını yöneltti.

Yorumlar (0)