CHP'li Gürer:Kamuda personelin statü ayrımına son verilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında personellerin farklı statülerde çalıştırılmasının iş barışını olumsuz etkilediğini belirterek, ücret ve iş güvencesi sorununun ortadan kaldırılması için tüm personelin daimi kadroya alınması gerektiğini söyledi.

YEREL 04.06.2020, 14:36
CHP'li Gürer:Kamuda personelin statü   ayrımına son verilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada kamu kurumlarında ‘kadrolu’, ‘sözleşmeli’, ‘geçici’ gibi farklı statülerde personel çalıştırılmasının, ücret adaletsizliği ve iş güvencesi sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti. 

İŞ BARIŞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Devlet Memurları Kanununun ilgili maddesine göre, kamuda görev yapan personelin 4-A, 4-B, 4-C, 4-D gibi farklı statülerde görev yaptığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumun iş barışını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. 

AYNI İŞİ YAPIP FARKLI ÜCRET ALIYORLAR

Kamuda aynı işi yapmalarına rağmen, personelin statülerinden dolayı iş güvencesi, ücret, sosyal haklar ve diğer kazanımlar açısından önemli ölçüde farklılıklar bulunduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğu iş barışını bozduğunu kaydetti. 

455 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADRO BEKLİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm kamu çalışanlarının aynı statüde istihdam edilmesi gerektiğini belirterek, “Kamuda 4-B tabir edilen ve iş güvencesi olmayan yaklaşık 455 bin sözleşmeli personel görev yapmaktadır. Uygulanan mevzuat, 4-A statüsündeki bir personel ile 4-B statüsündeki personelin aşnı iyi yapmasına rağmen farklı ücret almalarına neden oluyor. İş güvencesi ve diğer sosyal haklar bakımından da farklı ciddi farklılıklar var” dedi. 

DÜZENLEME ŞART

Gürer, 4-B statüsündeki sözleşmeli personelin mevzuattan kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi ve iş güvencesi alabilmesi için Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerinde düzenleme yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)