CHP'li Gökan ZEYBEK:“Sorunu yaratanlar, çözümü için adres olamazlar”

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Gökan ZEYBEK ’in de aralarında bulunduğu CHP Ekonomi Masası Heyeti Nevşehir'de emekçilerle, esnafla, sendikalarla, STK ’larla, üreticilerle bir araya geldi.

YEREL 25.02.2021, 10:21
CHP'li Gökan ZEYBEK:“Sorunu yaratanlar, çözümü için adres olamazlar”

Nevşehir ziyareti sonrası, Ekonomi Masası’nın Nevşehir çıkarması hakkında açıklamalarda bulunan Gökan ZEYBEK; “Sorunu yaratanlar, çözümü için adres olamazlar” diyerek sözlerine başladı ve “Türkiye’nin içine düştüğü bu ekonomik buhrandan çıkabilmesi için yeni kurallara, yeni kurumlara ve yeni kadrolara ihtiyacı var. Bunun tek  adresi de liyakatli, kararlı ve göreve hazır Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıdır." diyerek sözlerine devam etti.

“SEN, SANA OY VEREN VATANDAŞA SIRTINI DÖNERSEN BU HALK DA ÖNÜNE SANDIK GELDİĞİNDE CEZANI KESER”

CHP Ekonomi Masası heyetinin Nevşehir’de ziyaret ettiği bir çok çarşı esnafının yardımlardan faydalanamadığını, bunun yanında büyük zararda olduklarını söyleyen ZEYBEK; “Esnaf, AKP’li siyasetçilerin seçildikten sonra bir daha kendilerini dinlemediklerinden yakınıyor, “TBMM’ye gönderdiğimiz insanları seçimden seçime görüyoruz.” diyorlar. “Sen sana oy veren vatandaşa sırtını dönersen, bu halk da önüne sandık geldiğinde cezanı keser.” şeklinde konuştu.

“1.000 TL’LİK YARDIMI ALAN ESNAF YOK”

CHP Ekonomi Masası heyetine sorunlarını anlatan esnafın 1.000 TL'lik destekten faydalanamadığını belirten Gökan ZEYBEK; “Gördüğümüz o ki; basit usulde defter tutan esnafa verileceği söylenen ancak bu desteği alamayan esnafımız hayal kırıklığına uğramış durumda. Ülkeyi yönetenlerin bu sese kulak vermesi gerekiyor. “Faturalara yetişemiyoruz, kiramız zor ödeniyor” diyen esnaf için artık bıçak kemiğe dayanmış.” diyen ZEYBEK sözlerini kritik bir çağrı ile sürdürdü;

“ SARAY’DA EKMEK ELDEN, SU GÖLDEN. YÜZÜNÜZ VAR İSE VATANDAŞIN YANINA UĞRAYIN, BİR BAKIN BAKALIM NE DURUMDALAR!”

“Kırtasiyeci esnafımız okullar kapalı olduğu için kepenk indirmiş, lokanta işleten esnafımız sadece paket servisle çark dönmediği için çalışan sayısını 8’den 3’e düşürmüş, berberler ve kuaförler tamamen batmış, turizmcilerin kapıları duvar olmuş ama gelin görün ki AKP kongreleri son sürat devam ediyor.” diyen ZEYBEK önemli bir tespitte bulundu. “Pandemi döneminde AKP kongreleri için binlerce vatandaş kapalı salonlarda, iğne atsan yere düşmeyecek bir biçimde konumlandırılırken, Nevşehir’deki Ahmet amcanın kahvehanesi kapalı, Nimet teyzenin marketi kapalı, Selim kardeşimin çay ocağı kapalı. AKP kongrelerinde yan yana çay içip sohbet eden vatandaşlar, 20 metre ötedeki kahvehanede çay içemiyorlar. AKP demek; riyakarlık demektir.”

“MİLLET ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN KARNINI DOYURMAK İÇİN ÇÖP KONTEYNERLERİNDEN, PAZARLARDAN YİYECEK ARTIKLARI TOPLARKEN BİZ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN 128 MİLYAR DOLARININ AKIBETİNİ TABİİ Kİ SORACAĞIZ.”

“Sn. Erdoğan 128 milyar doların pandemi ile mücadelede kullanıldığını söyledi. Halbuki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı geçtiğimiz günlerde çıktı ve pandemide harcanan paranın %84’ünün işsizlik fonundan, %12’sinin hazineden ve %4’ünün ise bağışlarla sağlandığını söyledi. Biz kime inanacağız?” diyerek sözlerini sürdüren ZEYBEK;  Bu ülkenin Cumhurbaşkanına mı? Yoksa bu ülkenin Bakanına mı inanacağız? Tutarsız ve desteksiz açıklamalar gösteriyor ki bu paranın bir ya da birkaç adresinin açığa çıkacak olması mevcut iktidarın uykusunu kaçırmakta.

Biz ısrarla soruyoruz ve soracağız.

1-    128 milyar Dolar nereye gitti?

2-    Bu para Merkez Bankası kasasından nasıl ve ne şekilde çıktı?

3-    Bundan kim ya da kimler faydalandı?

 

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK. ÇÖZÜM DOĞRU YÖNETİMDE. ÇÖZÜM CHP’DE.”

Açıklamalarının sonunda “Enseyi karartmaya gerek yok” diyen ZEYBEK sözlerini şöyle tamamladı;

“CHP Ekonomi Masası olarak seçim olmayan dönemde, uzun zamandır Türkiye’yi karış karış geziyoruz, gezmeye de devam edeceğiz. Esnafın, sanayicinin, çiftçinin, kısaca üretimin her alanındaki, aşamasındaki emekçilerimizin dertleriyle dertleniyor, sorunlarına çözümlerimizle karşılık veriyoruz ve görüyoruz ki; CHP Ekonomi Masası ekonomik çıkmazdaki vatandaş için bir umut oldu. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki; Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Çözüm doğru yönetimde. Vatandaşlarımız Türkiye’nin yönetimini doğru yöneticilere, işin ehline teslim ettiklerinde bu sorunların çözümlerinin de hazır olduğunu görecekler. Doğru yönetimin adresi de Cumhuriyet Halk Partisinin liyakatli, kararlı ve göreve hazır kadrolarıdır.”

 

Yorumlar (0)