CHP'li Aydın: Sinek Küçüktür Ama Mide Bulandırır

Geçtiğimiz günlerde Mudanya'yı saran sinekler gündeme gelmişti, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konuyu Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne taşımıştı. Konuyla ilgili açıklamayı Büyükşehir Belediye Başkanı yerine AKP Mudanya İlçe Başkanı yapınca CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın sert tepki gösterdi.

YEREL 19.11.2019, 09:50
CHP'li Aydın: Sinek Küçüktür Ama Mide Bulandırır

Aydın da yaptığı açıklamasında, "AKP Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü geçtiğimiz günlerde tüm Bursa’nın şikayet ettiği bir konu üzerine açıklama yaptı. Bu açıklamayı yapması gereken Bursa Büyükşehir Belediyesi iken onları savunmak AKP Mudanya İlçe Başkanına düştü. Konumuz, Mudanya başta olmak üzere tüm Bursa’yı saran sineklerdi. İlçe Başkanına göre ortalıkta sinek falan yoktu. Tüm halk yalan söylüyor, sadece Büyükşehir Belediyesi ve AKP Teşkilatı doğruyu söylüyordu. Ancak gerçekler her zamanki gibi başkaydı ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye devam ediyorlardı. 

Tüm açıklamalarında olduğu gibi bu da yalan yanlış bilgilerle dolu. Yanıtı kendileri vermeleri gerekirken, bu sütten çıkma ak kaşıklara yanıt vermek zorunda olmak da bizler için ayrıca zül. Belediye Başkanımızın eşinin kardeşinin geziye götürüldüğü yalanından, gece gündüz çalışan belediyemizin temizlik işleri emekçilerine varan yalanlara cevap vermeyeceğiz. Ancak konunun özünü oluşturan ve hemşehrilerimizi ve hatta tüm ülkeyi ilgilendiren sinekler ve mide bulandıran ihale süreçleriyle ilgili birkaç konuya değinmeden geçemeyeceğiz.

9 Ekim tarihinde 21B’den pazarlık usulü ile gerçekleşen ihaleye Biotek/Biopest Çevre Sağlığı ve Vektör Kontrol Hizmetleri Ltd. Şirketi ile Adil Katı Atık İnşaat ve Hizmet Yönetimi Nakliyat Mühendislik Peyzaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tad Atık Yönetimi İnşaat Taşımacılık Tekstil ve Gıda Ticaret Limited Şirketi ortaklığı katılmış. İhale sonucunda 2.899.230,00 TL’lik teklifi veren Adil Katı Atık İnşaat ve Hizmet Yönetimi Nakliyat Mühendislik Peyzaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tad Atık Yönetimi İnşaat Taşımacılık Tekstil ve Gıda Ticaret Limited Şirketi ortaklığı almıştır.

SORUYORUZ...
 
-İddialarına göre zeytin tarlalarına serilen tavuk gübrelerinden dolayı sinek artışı yaşanmıştı. Her sene çiftçimiz bu işlemi yaparken sorun olmuyordu da bu sene neden bu gübreleme bahse konu oldu? Gübreden değil de elimizde belgeleri bulunan, ve aşağıda sorduklarımızdan dolayı olabilir mi?

-30.09.2017’de başlanıp 30.09.2019 tarihinde sonlanacağı belli olan ilaçlama hizmeti için neden 1 ay beklenerek, 9 Ekim 2019’da 21B’den pazarlık usulü hizmet alımı yapıldı? 21 Ekim tarihinde sözleşme imzalanıp, 5 gün sonra da işe başlandı. 1 aylık sürede kara sinek popülasyonun arttığı şikayetlerden de belli değil midir? Bu ilaçlama yapılmayan 1 aylık sürede tüm kenti sineklerin bastığı ortada değil midir?


-Elimizde adrese teslim ihale yapıldığına dair belgeler var. Öncelikle, neden ihaleye 3 firma davet edildi? Adil Katı Atık firmasının ilaçlama ile ilgili yeterliliği nedir?
 
- İhaleyi alan Adil Katı Atık firması ilaçlama yaparken rakibi olan Biopest/Biotek’in araçlarını neden kullanmaktadır? Rakibinin araçlarını kullanan Adil Katı Atık firması rakibinden nasıl düşük teklif vermiş ve bu işi almıştır?
 
-Hala Biopest/Biotek firmasının internet sayfasında Operasyon ve Şantiye Sorumlusu olarak görevi bulunan Mustafa Göçgün, ihaleyi alan Adil Katı Atık firmasının başında nasıl bulunuyor. Bu kişinin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Mehmet Fidan ile arasındaki bağ nedir?
 
-2020 yılı ilaç alımı ihalesinde 1. kalem uçkun mücadelesi işinde 4 farklı ilaç yazılmasına rağmen bu ilaçların 2 tanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı bile değildir. Diğer iki tercih edilecek olan ilaç birbiriyle rekabet edebilecek durumda değildir. Çünkü hektar maliyeti göz önüne alındığında birinden 15 ton, diğerinden 90 ton alınacak şekildedir ki 90 ton maliyeti açısından teklif veremez, diğer ilaçla rekabet edemez. Böylelikle Entokim firması ya da bu firmanın distribütörüne adrese teslim ihale mi yapılmıştır? Bunlardan Alinur Aktaş’ın ve Büyükşehir’in sözcüsü AKP İlçe Başkanı’nın bilgisi var mıdır?
 
-Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olmayan bir ilaç nasıl ihale şartnamesine madde olarak konulabilir, rekabet şansı doğurabilir?
 
 -Diğer yüksek miktar tutacak kalemlerde de özellikle karasinek larvasiti, karasinek rezüdiyel ilacında da Entokim firmasının işaret edilmesinin nedeni nedir?
 
-Tasarruf tedbirleri yaptığını iddia eden Alinur Aktaş, bu olayda nasıl tasarruf edecektir?
 
-İhale sonucunda hangi ürünün, ne kadara alındığını hep beraber görelim mi?

 
Yine küçük gibi görünen ama içinde onlarca soru barındıran bir konu ve yine AKP’nin israf belediyeciliği ile karşı karşıyayız. İnci hanıma da önerimiz, Uğur Mumcu’nun söylediği gibi “bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmamasıdır”
Sonuç olarak, sinek küçüktür ancak mide bulandırır…" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)