banner773

CHP KEPEZ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KARAKUŞ:KİMSESİZLERİN KİMSESİ CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA!

YEREL 29.10.2019, 14:32
CHP KEPEZ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KARAKUŞ:KİMSESİZLERİN KİMSESİ CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA!

CHP Kepez İlçe Genlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş, Cumhuriyet Bayramı'nınn 29. yıldönümü vesilesi ile bir basın açıklaması yaptı.


İşte Karakuş'un o açıklaması:

Halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun. 
Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme karşı şanlı bir ulusal direnişin sonucunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş, yönünü çağdaşlığa, demokrasiye, laikliğe, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, sosyal adalete çevirmiştir.


29 Ekim Cumhuriyet Devrimi, insanlık tarihindeki en büyük devrimlerden biridir. 
Uçurumun kenarındaki yıkık bir imparatorluktan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu çağdaş bir cumhuriyete giden yol, Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığının, devrimci duruşunun bir eseridir. 
Mustafa Kemal Paşa, devrimci amaçlarını çok daha önceden, daha Erzurum Kongresi devam ederken ifade etmiştir. Ortada ne Meclis ne de Ordu varken, Erzurum Kongresi’nin hemen ertesinde (7–8 Ağustos 1919) Kurtuluş Savaşından sonra yapılacakları Mahzar Müfit Bey’in (Kansu) günlüğüne şöyle yazdırmıştır:


Zaferden sonra şekli hükümet Cumhuriyet olacaktır.
Padişah ve hanedan hakkında zamanı gelince icap eden muamele yapılacaktır.
Tesettür kalkacaktır.
Fes kalkacak, medeni milletler gibi şapka giyilecektir.
Bu arada Mazhar Müfit Bey, “Darılma Paşam ama hayalperest taraflarınız var” der. Mustafa Kemal Paşa’nın yanıtı nettir: “Bunu zaman tayin eder. Sen yaz”.
Latin harfi kabul edilecek.
Mazhar Müfit Bey, bu söylenenlere inanmadığını hissettirerek “Paşam kafi kafi!” der. Mazhar Müfit Bey’in hayal olarak tanımladıkları, Atatürk dönemi içerisinde gerçekleştirilecek, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilerek, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kurulacaktır.
Cumhuriyetimiz, böyle bir inanç, böyle bir azimle kurulmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;
“Cumhuriyet, imkân demektir. Cumhuriyet, yalnızca adıyla bile birey özgürlüğünü aşılayan sihirli bir aşıdır. Görülecektir ki, cumhuriyet imkânları olan her memleket, özgürlük davasında er geç başarılı olacaktır. Cumhuriyet, kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkânları verir. Bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip olan milletler, ilerleme yolunda imkânlara sahip demektirler. O halde cumhuriyet, her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatıdır.”


Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin, demokrasinin, bağımsızlığın, laikliğin, insan haklarının, hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaş ve bilimsel eğitimin, emeğin teminatıdır. Gelecekte de bu değerlerin teminatı olmaya devam edecektir.


Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü vesilesi ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
 

Yorumlar (0)