CHP heyeti, AKP ve MHP’nin kalesine çıkartma yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi başkanlığında 40 milletvekili, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden oluşan ekip MHP ve AKP’nin kalesi kabul edilen Çankırı ve ilçelerine çıkartma yaptı.

YEREL 03.06.2021, 14:24
CHP heyeti, AKP ve MHP’nin kalesine çıkartma yaptı

Esnaf ziyaretleri yapan heyet, dernek, oda temsilcileri, muhtarlar ve Millet İttifakı Partileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyaret sonunda bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi, iktidar partilerinin kalesi olarak kabul edilen Çankırı’da esnaf başta olmak üzere, üreticilerin ve halkın uygulanan ekonomi politikalar, kayırmacılık ve giderek bozulan sosyal düzen nedeniyle çaresiz ve umutsuz olduğunu söyledi.

Akkuş İlgezdi, “Karadeniz’i İstanbul’a, İç Anadolu’yu da Karadeniz’e bağlayan yolların merkezinde yer almasına rağmen, kaderine terkedilmiş. Ankara’ya 1 saat mesafede olmasına ve halkın yıllardır iktidar ortağı partilere teveccüh göstermesine rağmen adeta yok sayılmış. Görüştüğümüz herkese bir dokunduk, bin ah işittik. Esnaf kan ağlıyor ve en büyük sorun vaad edilen, komik diyebileceğimiz desteklerden bile büyük bir çoğunluğun hiçbir biçimde yararlanamaması. Son derece geniş ve organik tarıma uygun tarım arazilerin değerlendirilememesi ve hayvancılığın tamamen yok olmaya terkedilmesi. Çankırı 20 yılını boşa harcadığını düşünüyor ve sandığın kurulmasını bekliyor” dedi.

Esnaf 3 harflilerden dertli

Akkuş İlgezdi, Çankırı’da esnaf ve esnaf odaları yöneticilerinin zincir marketler yüzünden ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “Esnafımız zincir marketlere ‘3 harfliler diyor’ kendilerinin kapalı kaldığı dönemde bu zincir marketlerin açık olması yüzünden yaşadıkları sıkıntıları aktarıyor” diye konuştu.

Kadın işletmeci kağıt üzerinde

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Çankırı’da kadın esnaf, işletmeci, girişimcilerin büyük bir kısmının kağıt üstünde kaldığını ifade ederek, “Esnaf batıyor, sicili oluyor, yeni işletme açamıyor. Bu sefer eşinin üzerine işletme açıp, faaliyetine devam ediyor. Kadınlar ise eve hapsolmaya devam ediyor. Kadınlarımızı iş gücüne katacak kooperatifleşmenin artması gerekiyor” dedi.

Fakiri bilen biz, soran yok

Çankırı’da Muhtarlarla da bir araya gelen CHP Heyeti, sorunları dinledi. Gamze Akkuş İlgezdi, “Muhtarlarımız ‘fakirleri bilen biziz ama sosyal yardımda bize soran yok’ diyorlar. Muhtarlar, Genel Başkanımızın ‘sosyal yardımları muhtarlar dağıtacak’ açıklamasının haklılığını bir kez daha ortaya koyuyorlar” dedi.

Yorumlar (0)