CHP Buca’dan esnaf zirvesi

CHP Buca İlçe Başkanlığı, pandemide ekonomik sıkıntılar yaşayan Bucalı esnafla buluştu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın katıldığı toplantıda esnafın sorunları dinlendi talepleri alınarak çözüm önerileri oluşturuldu.

YEREL 03.03.2021, 15:23
CHP Buca’dan esnaf zirvesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanlığı, koronavirüs (Covid-19) sürecinde zor günler geçiren Bucalı esnaflarla buluştu.

Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Buca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turan Yazgan, İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Berberler - Odası Başkanı Şükrü Bilgin, esnaf odası temsilcileri ve Buca esnafı katıldı. Esnaflar toplantıda yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini aktardı

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, “Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Zaten mevcut bir ekonomik krizin üstüne bir de pandemi var olunca vatandaşlarımız, insanlarımız hem sağlık anlamda hem de ekonomik anlamda ciddi yaralar almıştır. Bu yaralardan en çok etkilenen kesim kuşkusuz esnaflarımız oldu. Bugün de esnaflarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinleyelim istedik” şeklinde konuştu.

SIRTINIZDAKİ YÜKÜ HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Esnafa seslenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Esnaf ülke ekonomisinin can damarıdır, omurgasıdır. Hem yarattığınız değerlerle hem istihdam sağlayarak bir mücadele veriyorsunuz. Kira ödüyorsunuz, vergi veriyorsunuz, maaş veriyorsunuz, sigorta pirimi ödüyorsunuz. Tüm bunlardan kalanlarla bir yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorsunuz, ev geçindiriyorsunuz. Bu mücadeleden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Biz CHP olarak imkânlarımız ölçüsünde sizin sırtınızdaki bu yükü hafifletmeye çalışıyoruz. CHPli belediyelerimiz tüm imkanlarını zorlayarak, imkan yaratarak vatandaşın üzerindeki yükü azaltmak için mücadele veriyorlar. Bizim önceliğimiz birlikte yaşadığımız vatandaşlarımız. Biz hizmet için buradayız ”dedi.

SADECE PANDEMİDE DEĞİL HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Toplantıda esnafın sorunlarını dinleyerek taleplerini alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Yaklaşık 1 yıllık pandemi sürecinde, esnafımız eve ekmek götüremeyecek seviyeye geldi. Çok sayıda işyerleri kapandı. Bizler yerel yönetimler olarak elimizden gelen desteği esnafımıza sunmaya çalışıyoruz. Ama bizler ne kadar destek olsak da bu yardımlar maalesef yeterli değil. Esnaf için daha kalıcı çözümlerin alınması gerekiyor. Bu önlemler alınana kadar yerel yönetimler olarak, sadece pandemi sürecinde değil her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ESNAFTAN DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Konuşmaların ardından toplantıya katılan esnaflar ve esnaf temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini aktardı. Aktarılan taleplerle ilgili çözüm önerileri oluşturulurken pandemi sürecinde esnafa gösterilen destekten dolayı CHP İl ve İlçe Başkanlıkları ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür geldi. Toplantıda konuşan Buca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turan Yazgan, “En çok zorlanan kesim esnaf kesimi oldu. Bizler, birlikte beraberce hareket ettiğimiz sürece zorlukların üzerinden geleceğimize inanıyorum. Pandemi sürecinin başında Buca Belediyemiz, öncelikle berber, kuaför esnafımıza gerekli yardımları yapmış olup bizleri mutlu etmiştir. Şimdi de kahveci esnafımızla ilgili bir çalışma yapılmaktadır. Esnafımıza az çok demeden yapılan bu yardımlar, bir nebze olsun bizleri rahatlatmış; mutlu etmiştir. Bizler, yerel yönetimlerin de belli bir güce sahip olduklarını, ne zorluklarla bize yardım edildiğini çok iyi biliyor ve teşekkür ediyoruz. Bizleri burada bir araya getirerek sorunlarımızı dinleyen, çözüm oluşturan CHP İzmir İl Başkanımıza ve CHP Buca İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ
Verimli bir toplantının ardından kapanış konuşmasını yapan Buca İlçe Başkanı Taş, esnafın sorunlarının takipçisi olacaklarını ve her alanda mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, “Bizler esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bugün burada sizlerden almış olduğumuz notlarla mücadelemizi daha etkili sürdüreceğiz. Amacımız, sizlere vatandaşlarımıza hizmet etmek. Amacımız sinekleri öldürmek değil, bataklığı kurutarak kalıcı çözümler gerçekleştirmek. Sizler bu emeği, eşit ve adil yaşamı en çok hak edenlersiniz. Tüm esnaflarımızın kepenk kapattıktan sonra evine huzur içinde dönmesi bizim önceliğimizdir” dedi.

Yorumlar (0)