CHP Buca Adayı Kılıç'tan belediye işçilerine birlik mesajı: Belediye işçilerimiz bizlerin namusudur

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde Bucalı işçilerle buluştu. AKP’ye karşı yerel seçimde birlik olma mesajı veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Bucalı işçilere Kılıç için alanlarda çalışma çağrısı yaptı. Buca Belediyesi’nde Türkiye ‘ye örnek olan uyum ortamının devam edeceğini ifade eden Erhan Kılıç ise, ”Belediye işçilerimiz bizlerin namusudur” dedi

YEREL 05.03.2019, 15:12 05.03.2019, 15:12
CHP Buca Adayı Kılıç'tan belediye işçilerine birlik mesajı: Belediye işçilerimiz bizlerin namusudur

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ege Bölge Temsilciliği’ni ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.

DİSK Ege Bölge Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Erhan Kılıç’ın yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 1’nolu Şube Başkanı Engin Topal, DİSK 3’nolu Şube Başkanı Faruk Saral, DİSK 5’nolu Buca Şube Başkanı Ali Haydar Kara, DİSK 6’nolu Şube Başkanı Emine Yılmaz ve şube yöneticileri katıldı.

BASKILARA KARŞI SEFERBERLİK BAŞLATACAĞIZ
Toplantıda ilk olarak söz alan Erhan Kılıç, “AKP iktidarının emeğin üzerindeki baskısı her geçen gün artıyor. Çalışma yaşamı ve örgütlenme hürriyeti daha fazla kıskaca alınmak isteniyor. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamanın tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor. Bizler görev süremizde tüm bu zor koşullara karşı mücadele vereceğiz. Haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı seferberlik başlatacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE İŞÇİLERİMİZ BİZLERİN NAMUSUDUR
Buca Belediyesi ile belediye çalışanları arasında imzalanan toplu iş sözleşmesindeki aksaklıkların giderilmesi için çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Erhan Kılıç, belediyedeki uyumlu çalışma ortamının devam edeceğini söyledi. Kılıç, ” Ben üniversite yıllarından beri sınıf mücadelesinin her koşulda devam ettirilmesi gerektiğini düşünen bir kardeşinizim. Benim görev süremde önceliğimiz işçinin emekçinin hakkını almasıydı. Ben bir meclis üyesi olarak belediyeyle sendika arasında elimizden geleni yaptık.  Belediyemizin çok ciddi bir işçi gücü var. Biz Bucalı’nın en iyi şekilde hizmet almasını, işçinin emekçinin de hakkını en iyi şekilde almasını sağlayacağız. Biz emeğin hakkını verip, karşılığını da aynı şekilde alırsak daha güzel bir çalışma yapacağız. Belediye işçilerimiz bizlerin namusudur. Geçmiş dönemde Buca Belediyemiz Türkiye’ye örnek olacak bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirdi. Buradaki eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buca’daki barış ve huzur ortamını, önümüzdeki 5 yılda da sürdürmeye devam edeceğiz.  Belediyemizde adaletten asla ödün vermeyeceğiz. İşçilerimizle el ele, tek yürek çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

TİS’İ YUKARIYA TAŞIYARAK DEVAM EDELİM 
Kılıç’ın ardından söz alan Buca Belediyesi’nde örgütlü DİSK 5’nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Levent Piriştina ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde gerçekleştirilen barış ortamının devam etmesini talep etti. Kara, “Buca Belediyesi’nde Türkiye’ye örnek olacak bir toplu sözleşme imzaladık. Göreve geldiğinizde Levent Başkan ile imzaladığımız bu sözleşmeyi, her zaman yukarıya taşıyarak devam ettirelim. Bu seçim bizim için çok önemli. Bu seçim bizim için  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin rövanşıdır. Çok katılımcı ve çevreci bir belediye istiyoruz. Birlikte iş yapmanın gururunu yaşamak istiyoruz.  Çalışanları işçi değil bir yol arkadaşı olarak görmenizi istiyoruz.  Çok zorlu bir dönemde bu gömleği üstünüze aldınız. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

AKP’YE KARŞI YEREL SEÇİMLERDE NET BİR CEVAP VERMEMİZ GEREKİYOR
Yerel seçimlerin önemi üzerine konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, tüm işçileri Buca’da Kılıç için çalışmaya davet etti.  Sarı, “Sınıf, emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde,  AKP’nin tüm saldırılarına karşı omuz omuza olacağız. Başkanımız bir hukukçudur. İşçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacaktır. İzmir’de 47 bin DİSK üyesinin 27 bin üyesi, belediyelerde çalışan Genel İş Sendikası üyesidir.  AKP’nin işçinin emekçinin üstüne kurduğu karanlığa karşı bizim duruşumuz netti. Genel seçimlerde olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi, yerel seçimlerde de tavrımızı net koyuyoruz. Buradaki mücadele sadece toplu sözleşme mücadelesi değildir. Bu yerel seçim,  karanlıktan aydınlığa çıkacak yolun başlangıcıdır. Belediye kadrolarını hak etmemize rağmen KHK’larla bizi şirketlere itmeye çalışan AKP’ye karşı yerel seçimlerde net bir cevap vermemiz gerekiyor. Bizim güçlerimizi yerel seçimlerde birleştirerek hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu ülkenin onurlu, namuslu, dürüst, özgürlük ve demokrasiden nasibini almış kim varsa yan yana olmaya çalışacağız. Ben tüm üyelerimizi Buca’da hak, hukuk, adalet için el birliğiyle çalışmaya davet ediyorum. Buca’da el birliğiyle bayrağı en yukarıya dikeceğiz” şeklinde konuştu.

DİSK’teki toplantının ardından Erhan Kılıç, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi’ni ziyaret etti. Buca Belediyesi’nde çalışan kamu işçileriyle sohbet eden Kılıç, işçilerin taleplerini dinledi.

 

Yorumlar (0)