CESUR KADINLAR SAHAYA İNİYOR

İYİ Parti’ye katılan yeni kadın üyelerin rozet takma töreninde, ülke siyasetinde kadının yeri ve önemine vurgu yapıldı. Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Hüsniye Pıtırlı, “Bugün burada gördüğümüz bu coşkulu kalabalık, kadınların eliyle başarıya ulaşacağımızın en açık ispatıdır” dedi.

YEREL 26.09.2020, 16:05
CESUR KADINLAR SAHAYA İNİYOR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyeti asla sahipsiz bırakmayacaklarını belirten Pıtırlı, “Türk Milleti’nin huzur içinde, refah içinde, çok daha İYİ bir Türkiye’de
yaşayabileceğine inanıyoruz. Cesurlar Hareketinin Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ bir Türkiye için kararlı bir yola çıktık” şeklinde konuştu. Henüz kuruluşularının üzerinden üzerinden üç yıl geçmesine rağmen partinin Türkiye siyasetinde milyonların umudu olmayı başaran bir hareket haline geldiğine değinen Hüsniye Pıtırlı’nın Mudanya’da yapılan programdaki açıklaması aynen şöyle:

HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDAYIZ...
“Birlik ve beraberliğimizin tesisi ve günden güne çığ gibi artan üye katılımı nedeniyle, aramıza yeni katılmış değerli kadın üyelerimize rozetlerini takmak amacıyla düzenlediğimiz programımıza hepiniz hoşgeldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Genel başkanımız Sn. Meral Akşener'in kucak dolusu selam ve sevgilerini iletiyorum.
Bizler İYİ Parti’liyiz. Çünkü bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturamıyoruz. Çünkü gençlerimiz, çocuklarımız mutsuz ve umutsuzken bizler mutlu olamıyoruz. Çünkü bizler Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizi sahipsiz bırakamıyoruz. Çünkü bizler Türk Milleti’nin huzur içinde, refah içinde, çok daha İYİ bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz.
Türkiye İYİ olacak dedik ve İYİ bir Türkiye için yola çıktık. Henüz kuruluşumuzun üzerinden üç yıl geçmesine rağmen partimiz, Türkiye siyasetinde milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir. Çünkü İYİ Parti'yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İYİ Parti'yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. Çünkü biz farklılıklarımızı görüyoruz, fakat farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkarıyoruz. İYİ Parti bir kadın hareketidir, aynı zamanda gençlik hareketidir ama en önemlisi bir kucaklaşma hareketidir.

CİNSİYET EŞİTLİLİĞİ ESASTIR...
Bizim Genel Başkanımız bir kadın. Bu nedenle ne mutlu ki kadınların yönetimde erkeklerden ayrıştırılmadan siyaset yapabileceği bir parti olarak da siyasi hayatımıza devam ediyoruz. Bize göre kadın siyasi karar alma mekanizmalarında yer almalı ve görünürlüğü sadece sosyal politikalar alanında değil her alanda olmalıdır. Biz kadınlar, maliye politikalarını, savunma politikalarını, dışişleri politikalarını da üretebilir ve yönetebiliriz. Partimiz cinsiyet eşitliliği kavramını benimsemiştir. Bu çerçevede tüzüğümüz bilinçli bir şekilde kadın kotası ifadesini kullanmamış ve ''En az yüzde 25 cinsiyet kotası uygulanır'' söylemini tercih etmiştir. Değerli arkadaşlarım; Ne yazık ki, devlet gücünün tek bir kişide veya grupta toplanması, tarihteki örneklerinde olduğu gibi, zaman içinde güç zehirlenmesine yol açmış ve bugün milletçe yaşadığımız acı sonuçları doğurmuştur. Gençlerimiz mutsuzdur. Bu sebepten beyin göçü hızlanmış, işsizlik nedeniyle biz annelerin en değerli varlıkları olan çocuklarımız geleceğe dair umutlarını yitirmişlerdir. Daha da vahimi Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimiz tehdit altındadır.

BAŞARI KADINLARLA GELİR...
Türkiye’deki diğer siyasi partilerde olduğu gibi partimizde de başarı, kadınların çalışması ve azmiyle kazanılacaktır. Tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Çünkü Kadınların katılmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Erken ya da normal vaktinde olacak seçimler için hepimiz, gerekirse hayatımızdan bir çok şeyden fedakarlık edip, büyük bir azim ve inançla şimdiden çalışmalıyız. Çocuklarımızın geleceği için, adil ve hakça yönetilecek bir Türkiye için, güzel Bursamızın makus talihini değiştererek daha yaşanabilir bir Bursa için; tüm ilçelerimizde kenetlenerek, bizi zafere götürecek bu yolda, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiç bir fedakarlıktan kaçınmamalıyız. Genel başkanımız Sn. Meral Akşener’in, ‘Her 3 kadınımızdan sadece biri iş bulabiliyor. İş gücüne katılmayan kadın ve erkek arasındaki fark 32 kat arttı. Yapılan tüm çalışmalar gösteriyor ki kadın iş bulamıyor. Hadi buldu diyelim erkek kadar kazanmıyor. Hadi kazandı diyelim erkek gibi yükselemiyor.
21.Yüzyıl Türkiyesi’nde kadının durumu bu. Ama bu yüzyılda Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biri oldu.
Bir kadın olarak söz veriyorum. İktidara geldiğimizde kadını iş hayatından uzaklaştıran tüm uygulamaları ortadan kaldıracağız. İYİ Parti iktidarında kadınlarımızın çektiği eziyeti değil, dünya
çapındaki başarılarını konuşacağız’ şiarının hepimiz arkasındayız. Değerli arkadaşlarım;
Büyük bir mutlulukla söyleyebilirim ki, bugün burada gördüğümüz bu coşkulu kalabalık, kadınların eliyle başarıya ulaşacağımızın en açık ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, katılımlarınızdan dolayı tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, konuşmama, Atatürk'ün, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadınların eseridir’ sözleriyle bitirmek istiyorum.

Yorumlar (0)