ÇANKAYA'NIN ACI KAYBI

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanlarından Ferhat Turp, yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Turp'un, zamansız kaybı 26 yıl hizmet verdiği Çankaya Belediyesindeki mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

YEREL 08.01.2018, 11:40 08.01.2018, 11:40
ÇANKAYA'NIN ACI KAYBI

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görev yapan Ferhat Turp, 51 yaşında yakalandığı lenf kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Belediye avlusunda toplanan mesai arkadaşları, Ferhat Turp için düzenlenen törende son görevini yerine getirdi.  

 

Törene,  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Belediye Başkan Yardımcıları, Tümbel-Sen ve Genel-İş sendikalarının temsilcileri ile Ferhat Turp’un ailesi ve yakınları katıldı.

 

Törende konuşan Alper Taşdelen “Ferhat kardeşimiz, hem çalışma arkadaşımız, hem yoldaşımız hem de dostumuzdu” dedi. Yunus Emre’nin “Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil” deyişini hatırlatan Taşdelen, konuşmasını “Ferhat her zaman yüreğimizde yaşayacak, ışıklar içinde uyusun. Sevgili dostuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” sözleriyle tamamladı.

 

Tümbel-Sen Şube Genel Sekreteri İsmail Kaygusuz ise “Ferhat yoldaşımız asla yeri doldurulamayacak bir özgünlüğe sahipti. 25 yıllık mücadele ve dostluk ilişkimizde Ferhat’ın asla yakındığını görmedik. Mazlumlar, demokrasi, sendikal ve özgürlük mücadelesinde yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımızla birleşecek Ferhat bugün. Sana tüm hakkımızı helal ediyoruz” diye konuştu. 

 

Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan mesai arkadaşları Ferhat Turp’u alkışlar arasında son yolculuğuna uğurladı. 

Yorumlar (0)