Büyükşehir,Kent Merkezindeki Boş Arazilerde Temizlik Çalışması Başlattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, mahalle aralarında metruk ve mezbele görünümdeki boş arazilerin temizlenmesi için ekip oluşturdu. Görüntü kirliliği ve tehlike oluşturan alanları tek tek temizleyen ekipler, muhtarlardan gelen talepleri zaman geçirmeden yerine getiriyor.

YEREL 11.07.2020, 09:00
Büyükşehir,Kent Merkezindeki Boş Arazilerde Temizlik Çalışması Başlattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kent merkezinde kapsamlı bir çalışma başlatarak, mahalle aralarında metruk ve mezbele görünümdeki boş arazilerin temizlik çalışmaları için ekip oluşturdu. Merkez ilçelerde görüntü kirliliği ve tehlike oluşturan alanlar mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda ekipler tarafından temizleniyor. 

Çalışmalar kent merkezinde sürdürülüyor

Yaz aylarında kuruyan otluk alanlar yangınlara neden oluyor, görüntü kirliliği oluşturuyor ve zehirli, kemirgen hayvanların yaşam alanları haline geliyor. Bu durum da vatandaşlar için gündelik yaşamda risk oluşturuyor. Bu alanlarla ilgili gerekli adımların atılması ve vatandaşların güven ve huzur içinde yaşaması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli’de bölge ve semt ayırt etmeksizin mahalle muhtarlarından gelen talep ve şikâyetleri değerlendiriyor. Çalışmalar 1 greyder, 1 kepçe ve 2 kamyon ile yapılıyor.

Mahalle muhtarı talep etti, ekipler boş arazileri kısa zamanda temizledi

Ekipler, Toroslar İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde de temizlik çalışması yaptı. Muhtar Mehmet Bingöl’ün mahallesindeki boş arazilerle ilgili mahalle halkının sıkıntılarını Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmesi üzerine Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından koordineli bir çalışma gerçekleştirildi. 201. ve 208. Cadde üzerinde bulunan boş otluk alanlar iş makinaları marifetiyle kısa zamanda temizlendi.

Çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Mehmet Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, “Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanımız, ekipleri hemen mahallemize gönderdi. Mahallemizde çevre kirliliği oluşturan ve içerisinde yılan, cardon gibi hayvanların ürediği, mahalle halkını gündelik yaşamında rahatsız edebilen otluk alanlar temizlendi. Mahallemiz tertemiz oldu” dedi.

Mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu diğer çalışmalara da değinen Bingöl,  “Mahallemizde yeni oluşturulan siteler var. Özellikle 210. ve 208. Caddelerimizde kaldırım ve asfaltımız yoktu. Mahalle halkı tozdan, dumandan perişan olmuştu. Bir ay önce Büyükşehir Belediyesi’nin yol asfalt ekipleri, caddelerimizin asfalt ve kaldırımlarını yaptı, gayet güzel oldu. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)