BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERE SEYYAR SURVİVOR PARKURU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Çevre Koruma Haftası” kapsamında gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm Sergisi”nin açılışına katıldı. Doğanın herkesin ortak koruma alanı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Hepimizin ortak amacı, temiz bir çevrede yaşamak, yaşatmak ve sürdürülebilir bir çevre bilincini topluma kazandırmak” dedi.

YEREL 11.06.2020, 11:44
BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERE SEYYAR SURVİVOR PARKURU

Seçer, geri dönüşüm ile üretilen survivor parkurunu seyyar hale getireceklerini belirterek, “Belli ilçelere göndereceğiz. Çocuklarımızın bunlardan faydalanması için her ilçede, belirli noktalara bu çalışmaları yapacağız” dedi. Geri dönüşüm sergisinin ardından sahili gezen Seçer, vatandaşlarla sohbet etti. Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde gerçekleştirilen çalışmaları da inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Çevre Koruma Haftası” kapsamında gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm Sergisi”nin açılışına katıldı. Seçer, doğanın herkesin ortak koruma alanı olduğundan söz ederek, “Hepimizin ortak amacı, temiz bir çevrede yaşamak, yaşatmak ve sürdürülebilir bir çevre bilincini topluma kazandırmak” dedi. Seçer, geri dönüşüm ile üretilen survivor parkurunu seyyar hale getireceklerini ve belli ilçelere göndereceklerini söyledi.

Başkan Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Kültür Park’ta gerçekleştirilen ve tamamı geri dönüşümden üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Survivor yarışının startını eşi Meral Seçer ile birlikte veren Başkan Seçer, geri dönüşümden üretilen şövalelerde sergilenen fotoğrafları da inceledi. Seçer, miniklere selam verip, resim çizen, boyama yapan çocukların eğlencesine ortak oldu. Sergide, survivor parkuru, resim şövaleleri, kreş masa ve sandalyeleri, ahşap çiçeklikler, bistro masalar ve banklar yer aldı.

Geri Dönüşüm Sergisi’nin açılışına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Dalyan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Mersinli katıldı.

Seçer: “Hepimizin ortak amacı temiz bir çevrede yaşamak”

Sergilenen ürünler hakkında bilgi veren Başkan Seçer, geri dönüşüm ürünlerini atölyelerinde imal ettiklerinin bilgisini vererek, “Bugüne kadar çok farklı alanlarda, farklı imalatlar yaptılar. Masa, sandalye, kuşlar için yuvalar yaptılar. Parklarda kullandığımız bankları imal ettiler. Belediyemiz’in kreşlerinin masaları, sandalyeleri yine geri dönüşüm yöntemiyle atölyelerimizde yapıldı. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz daha birçok malzemeleri bu yöntemle yapıyoruz” dedi.

Doğanın herkesin ortak koruma alanı olduğundan söz eden Seçer, “Çevre bilinci, çevre sağlığı önemli kavramlar. Hepimizin ortak amacı, temiz bir çevrede yaşamak, yaşatmak ve sürdürülebilir bir çevre bilincini topluma kazandırmak. Bizlerin, yurttaşlarımızın, nefes alan, veren her canlı varlığın temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu düşünürsek, bu görevi hepimizin yerine getirmesi gerekiyor. Biz de Temmuz ayında yayınlanan sıfır atıkla ilgili genelge kapsamında, 660 adet plastikle ilgili geri dönüşüm kutusunu şehrimizin muhtelif yerlerine bıraktık. Yine metal malzemeler için 25 noktaya metal atıkları toplamak için kutu bıraktık” diye konuştu.

“Kültür Park’taki survivor parkuru ile vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz”

Sergide yer alan survivor parkurunun Tarsus Gençlik Kampı’nda da olduğunu hatırlatan Seçer, “Geçtiğimiz yıl çok güzel etkinlikler yaptılar. Özellikle özel çocuklarımız, istismara uğramış çocuklarımız, sorunlu çocuklarımız, aileler, kadınlarımız, bu alanlardan yararlandı. Özellikle kapalı ortamda, apartman ortamında, ev ortamında psikolojik sorunlar yaşayan çocuklarımızın Gençlik Kampı’nda, survivor alanında çamurlu suyla oynamaları, kötü enerjilerini toprağa bırakması, bünyelerinden atması çok önemli, çok değerli aktiviteler. Toplamda 30 binin üzerinde ziyaretçimiz olmuştu bu alanda. Şimdi de Kültür Park’a burada gördüğünüz survivor parkurunu oluşturduk. Burada vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ailelerimiz çocukları ile gelebilir” dedi.

“Belli ilçelere de survivor parkuru göndereceğiz”

Etkinlik alanında çocuklara belediye görevlilerinin eşlik edeceğinden söz eden Seçer, “Çocuklarımıza fiziki olarak herhangi bir zarar gelmesin diye görevlilerimizin kontrolünde bu etkinlikleri yapacaklar. Hepsi eğitimli, kendi hocalarımız. Tüm yurttaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Çocukları ile gelebilirler. Ayrıca bunu seyyar hale getireceğiz. Belli ilçelere de survivor parkuru göndereceğiz. Belirli noktalara bunları kuracaklar ve her ilçede çocuklarımızın bunlardan faydalanması için bu çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer, ayrıca vatandaşlara maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiği konularında da uyarılarda bulundu.

Meral Seçer: “Toprak ve su buluşmasının olduğu aktiviteler, çocuklar için mutluluk verici”

Meral Seçer ise bu tarz etkinliklerin yaygınlaşmasının Mersin’deki çocuklar için güzel olacağından söz ederek, “Geri dönüşümle yapılan bu etkinlik alanındaki toprak ve su buluşmasının olduğu aktivitelerin, çocuklar için mutluluk verici olduğunu, Tarsus Gençlik Kampı’nda bire bir gözlemledik, tespit ettik. Çocukların bu etkinlikte dönüşümle, doğal ürünlerle yapılan etkinliklerle daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Toprağa, suya dokunuyorlar” dedi.

Seçer, sahilde vatandaşlar ile bir araya geldi

Başkan Seçer, Geri Dönüşüm Sergisi’nin ardından sahilde inceleme gezisi gerçekleştirdi. Vatandaşlar ile sohbet eden Seçer, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde gerçekleştirilen çalışmaları da inceledi. Sahilde inşaatı devam eden yapıları inceleyip, bürokratlardan bilgi alan Seçer, Limon Kafe’yi ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Halk Sanat Atölyesi’ni de gezen Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin seyyar tezgahlarında satış yapan esnafa da “Hayırlı işler” diledi.

Seçer, sahilde Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı antrenörleri tarafından gençlere yönelik yaptırılan etkinliklere de katıldı. Seçer’in sahil gezisi Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nin incelenmesi ile son buldu. Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından sahil gezisi sırasında vatandaşlara sağlık kiti de dağıtıldı.

Yorumlar (0)