Büyükşehir'den Erdemli'deki üreticilere sulama borusu desteği!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’ye yaptığı ziyaretler kapsamında üreticilere çelik sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdi. Tarıma büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Ben Belediye Başkanı olarak her geçen yıl daha da fazla kaynak ayırarak tarıma, hayvancılığa destek vermek istiyorum. Bu yıl için 60 bin metre sulama borusu dağıtımı öngörmüşüz. Erdemli’ye bugün 10 bin 174 metre boru dağıttık. 2 bin 4 metre de daha önce HDPE boru olmak üzere toplamda 12 bin 180 metre boru dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz” dedi.

YEREL 17.06.2020, 20:11
Büyükşehir'den Erdemli'deki üreticilere sulama borusu desteği!

Başkan Seçer, Mersin için kalıcı ve geleceğe yönelik hizmetler planladıklarını belirterek, “Bizim yönetim anlayışımız sadece seçimden seçime vatandaşın oyunu almaya yönelik hizmetler içermiyor. Vatandaşın hoşuna gidiyor diye israf olabilecek bir yatırımı asla yapmam. Bana oy getirecek diye ama gerçekte yanlış bir yatırım ise ben o yatırımdan uzak dururum” diye konuştu. Bugüne kadar siyasi ayrım yapıldığına değinen Seçer, “Bizim ayrımcılığı kaşıyarak sağlayacağımız siyasi kazanç olmaz olsun, lanet olsun. Toplumlar böyle birbirine düşürülür. Biz yöneticiyiz, herkesi kucaklayacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’ye yaptığı ziyaretler kapsamında üreticilere çelik sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdi. Tarıma ve üreticiye verecekleri desteklerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Ben tarımı önemsiyorum. Ben Belediye Başkanı olarak her geçen yıl daha da fazla kaynak ayırarak tarıma, hayvancılığa destek vermek istiyorum. Bu yıl için 60 bin metre sulama borusu dağıtımı öngörmüşüz. Erdemli’ye bugün 10 bin 174 metre boru dağıttık. 2 bin 4 metre de daha önce HDPE boru olmak üzere toplamda 12 bin 180 metre boru dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Devletler mutlaka çiftçisine destek olmak zorundadır”

Başkan Seçer, boru dağıtımı için düzenlenen törende, birçok tarım ürünlerine ev sahipliği yapan Erdemli’nin Türkiye’de limon denilince ilk akla gelen yer olduğunu söyledi. Tarımın dünyada vazgeçilmeyecek bir alan olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak stratejik planda tarım sektörü için önemli desteklere yer verdiklerini belirten Seçer, “Tarım kazanılan her kuruşun çok değerli olduğu, helal olduğu bir sektördür. Yaşamın ta kendisidir. Silahınız olabilir, petrolünüz olabilir, çuvalla paranız olursa, sanayiniz gelişmiş olabilir ama tarımsal ürünlerde dışa bağımlı bir ülkeyseniz, siz aslında zayıf bir ülkesiniz. Pandemi döneminde ortaya çıktı bu. Dünyanın neresine giderseniz gidin devletler mutlaka çiftçisine destek olmak zorundadır” dedi.

“Kendi ölçeğimizde tarıma en iyi desteği vermek istiyoruz”

Türkiye’nin toplam cirosunda tarımın katkısının düşük olduğunu aktaran Başkan Seçer, her 100 lirada ciroya tarımın katkısının şu an 6 lira civarında olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Seçer, “Her dört kişiden biri de tarımda çalışıyor. Onun için tarımı sadece ekonomik bir sektör olarak değerlendirmek yanlıştır. Tarım küçülürse, yapılmazsa, tarlalar ekilmezse, her dört kişiden biri işsiz kalır, her dört kişiden biri Mersin’in merkezine gelir, iş arar. Herkese iş bulamazsınız. İşte o zaman sorun başlar. Tarım önemli. Tarımı önemseyeceğiz. Büyük projeler, Türkiye’deki tarım sektörüne ilişkin, tarımın yol haritasına ilişkin kararları Ankara alacak ama biz de kendi ölçeğimizde, yasaların bize sağladığı imkanları ve bütçemizi kullanarak en iyi desteği vermek istiyoruz” diye konuştu.

“Bu yıl için 60 bin metre sulama borusu dağıtımı öngörüyoruz”

Pandemi ile birlikte tarımın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir süreçten geçildiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, tarım için programına aldıkları tüm hizmetleri gerçekleştireceklerini belirtti. Seçer, “Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın plana aldığı bütün uygulamalar harfiyen gerçekleşecek. Bu yıl için 60 bin metre sulama borusu dağıtımı öngörmüşüz. Bunun içinde HDPE’si var, çelik borusu var. Özellikle siz çiftçilerin ve değerli muhtarlarımızın bizlerden istediği grup yolları, köy yolları ile ilgili talepleri değerlendirdik. Çok daha yoğun yol projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu konuya ayrı bir önem veriyoruz. Her şeyin en iyisini yapacağız. Bu bize yaraşır. Bu ülkeye bu yaraşır” dedi.

“Yönetim anlayışımız seçimden seçime vatandaşın oyunu almaya yönelik hizmetler içermiyor”

Başkan Seçer, Mersin için kalıcı ve geleceğe yönelik hizmetler planladıklarını belirterek, “Bizim yönetim anlayışımız sadece seçimden seçime vatandaşın oyunu almaya yönelik hizmetler içermiyor. Bizim için her kuruşun değeri var. Vatandaşın hoşuna gidiyor diye israf olabilecek bir yatırımı asla yapmam. Bana oy getirecek diye ama gerçekte yanlış bir yatırım ise ben o yatırımdan uzak dururum. Hatıra gönüle benden 2 bin metre boru isteniyor diye boru veremeyiz. Ben parasını ödemiyorum. Sizin paranız. Her şey proje kapsamında. Gerçekten attığımız taş gediğine oturacak, işe yarayacak, üretime katkı yapacak” diye konuştu.

“Bizim ayrımcılığı kaşıyarak sağlayacağımız siyasi kazanç olmaz olsun, lanet olsun”

Türkiye’nin zorlu şartlarda dünya piyasasıyla mücadele ettiğini, bu sıkıntıların çalışarak, birlik ve beraberlik içinde aşılabileceğini ifade eden Seçer, “Her zaman çalışan kazanır. Her zaman azimli insanlar kazanır. Biz de Türk milleti olarak kazanacağız. Hiçbir endişem yok. Sıkıntılar, üzüntüler var. Ayrımcılık yapılmış. Siyaset bunları kaşımış. İnsanlar birbirine düşmanlaşmış. Ben Belediye Başkanı olarak bunları reddederim. Hepimiz kardeşiz. Erdemli’de, Tarsus’ta, Anamur’da yaşayan da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşidir. Bizim ayrımcılığı kaşıyarak sağlayacağımız siyasi kazanç olmaz olsun, lanet olsun. Toplumlar böyle birbirine düşürülür. Biz yöneticiyiz, bize insanlar oy vermiş, destek vermiş. Herkesi kucaklayacağız. Bu bizim başlıca görevimiz olacak” dedi.

Törende konuşan Doğusandal Mahallesi Muhtarı ve Doğusandal Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Bulut ile Üçtepe Mahallesi Muhtarı Mahmut Yazgan, Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destek nedeniyle Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Yorumlar (0)