Burhaniye’de Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Burhaniye son yılların en yoğun kar yağışını bekliyor. 1 metreye kadar çıkması beklenen kar kalınlığının hayatı olumsuz etkilememesi için Kriz masası kuran Belediye önlemlerini almaya başladı.

YEREL 12.02.2021, 13:35
Burhaniye’de Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji tarafından Balıkesir genelinde beklenen yoğun kar yağışının 14 Şubat günü Burhaniye’de kendini göstermesi bekleniyor. Burhaniye’de şehir merkezinde 30 cm ön görülen kar kalınlığının kırsal mahallerde 1 metreye çıkacağı söyleniyor.  Bu denli yağacak kar yağışı için Burhaniye Belediyesi kar önlemlerini şimdiden almaya başlayarak hayatı olumsuz etkilemesi beklenen kar için acil bir Kriz Masası Kurdu.

Burhaniye’nin rakımı yüksel kırsal mahalleleri başta olmak üzere yol açma, kar küreme ve buzlanmayla alakalı çalışmalar yapacak olan ekipler 24 saat teyakkuz halinde çalışacak. Köylerde özellikle insan yaşamının olumsuz yönde etkilenmemesi için çalışmalar yapacak Belediye ekipleri, kar küreme, kepçe ve diğer iş makineleriyle birlikte Cumartesi gününden itibaren aralıksız hizmet edecek.

Burhaniye’de kırsal mahalle muhtarlarıyla acil olarak Cuma sabahı saat 10.00’da bir araya gelen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, yoğun kar yağışında alınacak önlemleri görüştü. Muhtarların acil ihtiyaçları noktasında görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda muhtarlar afete yönelik uyarıldı. Kırsal mahallerde yoğun kar dolasıyla oluşması ihtimal durumlar karşısında mahallîlerin uyarılması gerektiği vurgulandığı toplantı da Bakan Deveciler “Burhaniye Belediyesi olarak bu kar yağışı için 2 Belediye Başkan yardımcılarımız ve diğer birim müdürlerimizle birlikte kriz masası kurduk. Bu masamız özellikle kırsal mahallelerimiz mağdur olmasın diye yol açım ve buzlanma gibi sorunlarda gece gündüz sizlere hizmet verecek. Siz de köylerinizde acil ihtiyaçların karşılanması yönünde çalışmaları başlatın. Biz de her konuda size destek olacağız. Bu afet umarım olmaz ama olursa tüm tedbirlerimizi almış olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)