Burdur Belediyesi’nden memura 1200 TL ek ücret

Burdur Belediyesi ile TÜM YEREL-SEN arasında imzalanan sözleşme ile Burdur Belediyesi’nde görev yapan 146 memur aylık 1200 TL net iyileştirme alacak.

YEREL 15.04.2021, 16:41 15.04.2021, 16:45
Burdur Belediyesi’nden memura 1200 TL ek ücret

Burdur Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) arasında, belediyede görev yapan memurların ekonomik hayat koşullarının iyileştirilmesine yönelik sözleşme imzalandı. Burdur Belediyesi’nde görev yapan 146 memur aylık 1200 TL net iyileştirme alacak.

Burdur Belediye Başkanlık Makamında düzenlenen imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yanı sıra TÜM YEREL-SEN Antalya Şube Başkanı Demet Kurupınar, Burdur İl Temsilcisi Mesut Çörekli katıldı.

Atılan imzalar ile Burdur Belediyesi’nde çalışan 146 memur, maaşlarının üzerine aylık net 1200 TL iyileştirme zammı alacak. Memurlar ayrıca, Kurban Bayramları’nda 1100 TL, Ramazan Bayramı’nda ise 550 TL ikramiye alacak. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bayan personele tam gün idari izin, 1 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli personele 250 TL ikramiye verilecek.

Toplu iş sözleşmesiyle ilgili bilgi veren Başkan Ercengiz, “TÜM YEREL-SEN ile yaptığımız ve çetin geçen görüşmeler sonuncunda mutabakata vardık. Her zaman söylüyoruz, Burdur Belediyesi’nin asıl sahibi çalışanlarıdır. Sosyal demokrat anlayışı ile çalışanlarımızla iyi de kötüyü de paylaşıyoruz. Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı tespit edilirse sözleşmede yer alan mali ve sosyal yardımları eşine ödüyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ercengiz ile TÜM YEREL-SEN Şube Başkanı Demet Kurupınar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ayrıca sendika üyesi memur personel Belediye tesislerinden %25 indirimli faydalanacak.

Yorumlar (0)