Burdur Belediyesi toplu taşıma araçlarında HES kodlu binişler başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan toplu taşımalarda HES kodu uygulaması Burdur’da da faaliyete geçti.

YEREL 17.11.2020, 15:43
Burdur Belediyesi toplu taşıma araçlarında HES kodlu binişler başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından salgın dönemi için hazırlanan HES kodu uygulaması Burdur’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan ulaşım kartlarına entegre ediliyor. Bakanlık onayı ile birlikte HES sorgusu ile kartlara HES kodu tanımlaması yapılarak, toplu taşıma araçlarına binilmesi sağlanıyor.

"2 ARALIK SON GÜN"
Burdur Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya gör Entegrasyon süreci 2 Aralık tarihine kadar sürecek. Bu tarihe kadar geçiş süreci kabul edildiği için hes kodu entegre edilmemiş kartlarla da otobüslere binişlerin sağlanabileceği öğrenildi. Ancak 2 Aralık tarihi itibariyle kişiselleştirme işlemi ve hes kodu entegresi yapılmamış kartlar iptal olacak. Hes kodu entegresi ve kartında kişiselleştirme işlemi yapmamış olan kişilerin otobüslere alınmayacağı bildirildi.

HES KODU NASIL ENTEGRE EDİLİR?

Halk otobüslerinde hes kodu uygulamasına geçiş tamamlandıktan sonra hes kodu entegrasyonu yapılmamış tüm kartların geçersiz olacağı bildirildi. Entegre işlemi, kişinin kendi kent kartına kendi hes kodunun yüklenmesiyle gerçekleşecek. Entegre işlemi yapılmadan şoförlere cep telefonundan ya da e-devletten hes kodu gösterilmesinin ise kesinlikle kabul edilmeyeceği öğrenildi. Hes kodu entegrasyon işlemini vatandaşlar kendisi; www.hes.burdur.bel.tr web adresinden ya da mobil kent kart uygulaması üzerinden ücretsiz olarak yapabilirler

BİR KİŞİ YALNIZCA BİR KARTA HES KODU TANIMLATABİLECEK

Bir TC kimlik numarasıyla bir hes kodu, yalnızca bir karta entegre edilebilecek. Yani kişi hem kredi kartına hem de kent kartına hes kodunu entegre edemeyecek. Buna göre, koronavirüs salgını süresince halk otobüslerine binişlerde kişi, hem kent kartını hem de kredi kartını kullanamayacak. Yani, bir kişi yalnızca bir kart kullanabileceği için ya kent kartını ya da temassız kredi kartını tercih edebilecek.

Yorumlar (0)