BURDUR BELEDİYESİ'NDEN GECE MESAİSİ

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezinde en işlek cadde, sokak, kaldırımlar ile çöp konteynerleri gece mesaisi ile dezenfekte etti. 

YEREL 19.03.2020, 16:40
BURDUR BELEDİYESİ'NDEN GECE MESAİSİ

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kentte dezenfekte çalışmalarını sürdürdü. Ekipler özel kıyafetler giyerek kentteki kaldırımları ve çöp konteynerlerini ilaçladı. Çalışmaları Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de takip etti. Koronavirüsünün ilk olarak Çin’de görülmesi üzerine günler sonra ülkemizde de görülmesi üzerine devletimiz tarafından alınan tedbirler kapsamında tüm kurum ve kuruluşlar virüsünün yayılmaması için üzerine düşen görevi yerine getiriyor.  

Cumhuriyet Meydanından başlayan çalışmalar öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinden itibaren tüm ülke genelinde bazı önlemler alındı. Bizde Burdur Belediyesi olarak üzerimize düşen önlem ve görevleri alarak halkımızın halk sağlığı açısından en iyi şekilde hizmete ulaşması için gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz gün Sayın Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantıda kurum-kuruluşların görevleri ve ilimizde yapılması gereken işlemler, alınması gereken önlemler ve tedbirler kapsamında her kurum görev ve sorumluluğu içerisinde hareket etmeye başladı. Öncesinde de hazırlıkları yapılmıştı. Biz Burdur Belediyesi olarak geçtiğimiz haftadan itibaren özellikle kent hijyeni, toplumsal alanların kullanımıyla ilgili bazı çalışmalar yapmıştık. Bu çalışmaları hem yaygın, hem rutin hale döndürmekle ilgili kurumsal çalışmamızı daha da geliştirdik. Belediyemiz bünyesinde Korona virüsüyle etkin mücadele anlamında bir ekip oluşturduk. Farklı müdürlüklerimizin içinde bulunduğu bu ekibimiz görev paylaşımı yaparak arkadaşlarımızın görev ve sorumluluğu içerisinde rutin olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu akşamda Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüz alınan tedbirler kapsamında hem çöp konteyner kovalarının ilaçlanması, hem de kullanılan sokak ve kaldırımlarının en çok kullanılan caddelerin ilaçlanması işlemini bu akşamdan itibaren artık arkadaşlarımız gerçekleştirecekler” dedi. 

Önceliklerinin halk sağlığı olduğunun altını çizen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Sonuçta virüsün yayılmasının ön önemli  ayağı yurttaşımızın bireysel katkılarıdır. Teması azaltacağız, mümkün olduğu kadar uyarılara dikkate alıp, evinden çıkmak zorunda olmayan yurttaşımızın evinden çıkmamasını rica ediyoruz. Çünkü salgın eğer başlarsa bu artış hızı katlanarak gidiyor. Şu ana kadar süreç tüm kurum-kuruluşlarımız tarafından iyi yönetildi. İnşallah korona virüsünü en az zararla atlatıp, ülkemizin güzel aydınlık günlerine kavuşacağız” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)