banner758

Burdur Belediyesi Dezenfekte Çalışmalarında 4'üncü Tura Başladı

Burdur Belediyesi koronavirüs Covid-19 salgınına karşı şehir merkezindeki dezenfekte çalışmalarında 4. turuna başladı. 

YEREL 03.04.2020, 13:32
Burdur Belediyesi Dezenfekte Çalışmalarında 4'üncü Tura Başladı

Koronavirüs salgının ülkemizde başlamasıyla 5 Mart itibari ile ciddi önemler almaya başlayan Burdur Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında şehir merkezindeki dezenfekte çalışmalarının 3. Turunu tamamlayarak, 4 tür dezenfekte çalışmalarına başladı. 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de yakından takip ettiği dezenfekte çalışmaları, özellikle vatandaşların sık kullandığı alanlarda ve olası salgının bulaşabileceği toplu yaşam alanlarında dönüşümlü olarak tekrarlanıyor. Covid-19 salgınına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, Burdur Belediyesi’ne ait 41 adet hizmet noktası, İlimizde bulunan 5 adet üst geçit, 2 tur dezenfekte edildi. 3 adet noter, 43 adet eczane, 109 adet cami,16 adet sağlık ocağı, 43 Kamu Kurum Binası, Şeker Fabrikası, 58. Piyade Alayı ve  tüm ATM’ler  dönüşümlü olarak rutin bir şekilde dezenfekte edildi.

Gerçekleşen mekan dezenfekteleri dışında vatandaşların yine çok sık kullanmak mecburiyetinde kaldığı toplu taşıma araçlarında ise 48 köy otobüsü, 137 adet C plaka servis araçları, 117 adet T plaka ticari taksi, 59 adet M plaka halk otobüsleri, kamu kurumlarına ait hizmet araçlarında ise Burdur Belediyesine ait 148 araç, emniyet müdürlüğüne ait 90 araç 3. tur dezenfekte çalışmaları tamamlanarak, 4. tur dezenfekte çalışmalarına başlandı. Şehir merkezinde bulunan 246 adet kapalı ve açık otobüs durakları,135 adet park, şehir merkezinde bulunan 4000 adet çöp konteynerleri de 3 tur dezenfekte edildi. 

40 BİN LT DEZENFEKTE İLACI KULLANILDI
Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile birlikte yürütülen dezenfekte çalışmalarını hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehir merkezinde toplamda 24 milyon m2 alanın dezenfekte edildiğini ve 40.000 lt. dezenfekte kullanıldığını belirterek, ilaçlama çalışmalarımız yanı sıra, halkımıza kişisel dezenfekte ve tedbirler konusunda da yardımlarda bulunuyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza muhtarlarımız aracılığı ile gıda yardımı ve market ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için kendi atölyelerimizde ürettiğimiz maskelerimizi ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Sokak hayvanlarımızı da unutmadık. Vatandaşlarımız evlerindeyken kimse onlara yiyecek veremiyor, yine Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sokakta yaşayayan canlarımız için düzenli olarak beslenme noktalarına mama bırakıyor. 

PERSONELE ÖZEL DEZENFEKTE KABİNİ
İlk günden beri belediye saha ekipleri başta olmak üzere, tüm emekçi kardeşlerimizi,  gururla alkışladığını belirten Başkan Ercengiz, “ Personelin mesai sırasında koronavirüse karşı izolasyonu ekipmanlarla sağlanırken mesai giriş çıkışında ise hazırlanan özel dezenfekte kabiniyle ikinci bir güvenlik önlemi alındı. Tüm dünya için böylesine kritik gündemlerde kahramanlar her zaman canından önce başkasının canını düşünerek çalışanlar olmuştur. Bizim ekiplerimiz de aynı özveriyle çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Aldığımız önemlerle onların ve hepsinden önemlisi ailelerinin can güvenliğini sağlamak da bizlerin görevidir.Gücümüz yettiğince salgınla mücadele konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halkımızdan ricamız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları. Mevcut durumumuzu ve bu süreci Burdur olarak gayet güzel bir şekilde ilerletiyoruz. En kısa sürede sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyoruz.”dedi.  

Yorumlar (0)