Burdur Belediyesi: Ata Tohumu Ata Toprağı ile buluşuyor

Burdur Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen “Ata Tohumu Ata Toprağı ile buluşuyor” projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

YEREL 19.10.2021, 11:20
Burdur Belediyesi: Ata Tohumu Ata Toprağı ile buluşuyor

Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, Baysan A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP İlçe Başkanları, Köy Koop Başkanı Osman Bütüner, mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Başkan Ercengiz “  Bizler Ata Tohumunu teslim edeceğiz, sizler üreteceksiniz. Bu yıl bin dekar gibi bir alan planladık inşallah biz iyi bir üretimi, temiz bir üretimi ki hiç şüphe duymadığım bir şekilde dürüst bir üretimi yapıp, gelecek yıl bu projemizi daha da büyüteceğiz. İzmir tohumu verecek, ben de önümüzdeki günlerde eğer herhangi bir yasal engelimiz yoksa mecliste tam oyla, oybirliği ile eğer geçirebilirsem, sizlere yılsonunda mahsuplaşmak üzere gübre desteğini de Burdur Belediyesi olarak biz vereceğiz, bunun sözünü şimdiden vermek istiyorum, şayet koşullar el verir, yasa buna izin verirse ben de bunu sizler adına meclisimize teklif edeceğim. Bugün aslında bizler için belki de sembolik ama geleceğimiz için önemli bir adım atıyoruz. Burdur’un hem suyunu korumak hem de tarımını korumak adına önemli bir projenin başlangıcını yapıyoruz.

Baysan A.Ş. burada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç burada, biz bu projeyi büyüteceğiz, gelecek yıl belki, ki başkanımızla konuştuk, henüz netleşmedi ama ben bundan da hiç kaygı duymuyorum, başkanımızın buna da destek vereceğini düşünüyorum. Bu anlamda biz de üzerimize düşeni yapacağız Teke Yöresinin başkentinde yeniden küçükbaş hayvancılığı teşvik eden birtakım girişimlerde hep birlikte bulunacağız. Küçük aile işletmelerini yeniden ayağa kaldıracağız. Bakınız, sütümüzü alacağının garantisini veren bir şirket var, neden üretip göndermeyelim, dünyanın en kaliteli ve en değerli protein kaynaklarından birisi olan keçi ve koyun sütünü biz bu havzada hep birlikte üretebiliriz. Ben bugün burada bulunan sizlere çok teşekkür etmek istiyorum, bugün yaptığımız çalışmanın sonuçlarını inşallah gelecek yıl alacağız. Hasadın ardından belki de 51 köy değil 198 köyümüzün böyle bir taleple Burdur Belediyesine dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin kapısını çalacağına inanıyoruz. Başka bir tarım mümkün diyen çok değerli başkanımızın tüm Türkiye’ye model olan bu çalışmasını Burdur’a da, bizleri yönetenlere de model olmasını yürekten diliyorum. Hasadımızın şimdiden bereketli olmasını istiyorum. Yüce Allah’tan diliyorum.” dedi

Yorumlar (0)