Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri Final Haberi

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Serenler Oteli Çim Sahasında yapıldı. 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Güreş ağalığı ise 130 bin TL ile Genç İş Adamı Gökhan Varol aldı.

YEREL 19.08.2019, 13:55
Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri Final Haberi

Kırkpınar Başpehlivanları, milli sporcular ve Türkiye genelindeki birçok sporcunun güreştiği Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne, sporseverlerde yoğun ilgi gösterdi. Ata sporuna sahip çıkan sporseverler ve yağlı güreş pehlivanları' güreş müsabakalarının gerçekleşeceği çayıra sığmadı. Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri sona erdi. Varollar A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol’un oğlu Başkan Yardımcısı Gökhan Varol ‘un Güreş Ağalığını yaptığı müsabakalarda, Başpehlivan ise finalde Orhan Okulu’yu yenen Ali Gürbüz oldu. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Antalya Milletvekili Osman Çetin Budak, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz,  Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın, Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan,  Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper, Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin Özarslan, Yeşilova  Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Antalya, Denizli ve Muğla’dan gelen ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin il, ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri katıldılar. Burdur Belediyesi Serenler Otel çim sahasında 09.30’da başlayan Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri  18.00’da sona erdi.  Yaklaşık 550 sporcunun katıldığı güreşlerde dereceye girenlere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

“ATASPORUMUZU GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Düzenlenen Burdur Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri müsabakaları öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ata sporuna sahip çıkan bir belediye olarak, yağlı güreş organizasyonlarını geleneksel hale getireceklerine vurgu yaparak, “Bu ülkenin ata sporuna sahip çıkmış, türkün gücünü çayırlarda hala devam ettiren başpehlivanlar ve pehlivanlarımızla bu yıl ikincisini düzenledik. Geçtiğimiz yıl, yine bu çayırda başpehlivanlarımız ve pehlivanlarımız vardı. Bize yakışanı yapmaya çalıştık. Bundan sonra geleneksel hale getireceğimiz yağlı pehlivan güreşlerimiz, ata sporlarına sahip çıkmak adına sürekliliğini arz edecektir. Bu alanları doldurduğu için tüm yurttaşlarımıza ve ata sporumuza, peygamber sporumuza sahip çıkarak, sürdürdükleri için de tüm pehlivanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Hiç birisinin sakatlanmadan çayırımızdan en iyi şekilde ayrılmasını ve güreş sever vatandaşlarımızın en keyifli şekilde güreş izleyerek, bu alandan memnuniyetle ayrılmalarını temenni ediyorum. Saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”dedi.

BURDUR BELEDİYESİ 2. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİN’NİN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ

Finalde Orhan Okulu’yu yenerek başpehlivan olan Ali Gürbüz, kupa ve madalyasını CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Antalya Milletvekili Osman Çetin Budak, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in elinden aldı.

Yorumlar (0)