banner773

Buca'da engelsiz ulaşım

Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu da ortadan kaldırıyor. Belediye, 3 adet özel donanımlı aracıyla engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları gibi ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor. Buca Belediyesi’nin 2016 yılında devreye soktuğu ulaşım konforundan bugüne kadar 505 engelli vatandaş 15 bin 765 kez yararlandı.

YEREL 23.10.2018, 11:18 23.10.2018, 11:18
Buca'da engelsiz ulaşım

İlçe genelindeki tüm engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapan Buca Belediyesi, engelsiz hizmet araçlarıyla ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırıp, ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Engelli vatandaşların hastane, banka, kamu kuruluşları gibi programlarında ulaşım ihtiyaçlarını bünyesinde bulunan özel donanımlı aracıyla ücretsiz karşılayan Buca Belediyesi, bugüne kadar 15 bin 765 kez engelli vatandaşların yaşamına dokundu. 

505 engelli yararlanıyor

Özel engelli araçlarıyla zahmetsiz ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşan vatandaşlar, hizmet sayesinde dört duvar arasında yaşamaktan kurtulup, kimseye bağımlı kalmadan kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabiliyor. Randevu usulüyle verilen servis hizmetiyle evlerinden alınan engelli vatandaşlar talep ettikleri bölge ve kuruluşlara ulaştırılıyor, işleri bitince de evlerine geri bırakılıyor. Araçları bozulup yolda kalan engellilerin de faydalandığı hizmet sayesinde vatandaşlar taksi ve ambulans masraflarından da kurtuluyor.

Randevu almak yeterli

Engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşların Buca Belediyesi Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’nin 452 52 74 numaralı hattını arayarak randevu alması yeterli oluyor.
 

Yorumlar (0)