Buca Belediyesi makalesi ICLEI Avrupa web sitesinde yayınlandı

SÜRDÜRÜLEBİLİR bir çevre için uluslararası çalışmalarıyla öne çıkan Buca Belediyesi, bu alanda bir başarıya daha imza attı. Uluslararası Yerel Çevresel Girişimler Konseyi (ICLEI) Avrupa Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı’na üyeliğin ardından Buca Belediyesi’ne ait makale ICLEI Avrupa web sitesinde Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın sunuşu ile yayınlandı.

YEREL 19.08.2022, 13:00
Buca Belediyesi makalesi ICLEI Avrupa web sitesinde yayınlandı

Projeler, inisiyatifler ve programlar aracılığıyla Avrupa ve küresel ölçekte sürdürülebilirlik adına olumlu değişimi teşvik eden ICLEI Avrupa Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı’na 14 Nisan 2022’de üye olan Buca Belediyesi, uluslararası alanda bir prestij daha kazandı. Belediyenin uluslararası ilişkilerini güçlendirmek, dünya kentleriyle sürdürülebilir kentsel kalkınma alanındaki işbirliğini geliştirmek için kurulan ağa üye olan belediye, ICLEI Avrupa’nın web sitesinde Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın sunuş yazısı ile bir makale yayınladı. Dünya çapında 125’ten fazla ülkede 2 bin 500’den fazla yerel ve bölgesel yönetimden oluşan bu küresel ağda yer alan Belediye, bu sayede kurumsal kapasitesini geliştirmeyi ve karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı amaçlıyor.

Sunuş yazısında çevre için yerel hareketlerde bulunmanın artık bir seçenek değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, “Doğal, iyi gelişmiş, yaşanabilir ve adil bir gelecek yaratmak zorundayız. Bu nedenle Buca Belediyesi Stratejik planını Yerel sürdürülebilir kalkınmada 17 hedefe odaklanan uluslararası ve ulusal politika belgeleri esas alarak hazırladık. Yoksulluğun, açlığın, eşitsizliğin giderilmesi ve herkese eşit eğitim ve sağlık hizmeti sağlanması hedeflerine ancak bu şekilde ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi.  

Yorumlar (0)