banner773

BOŞNAK MUTFAĞI İLE TANIŞMAYAN ÇOK ŞEY KAYBETMİŞTİR

Üreten Kadınlarımızı İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz

YEREL 02.08.2019, 12:49
BOŞNAK MUTFAĞI İLE TANIŞMAYAN ÇOK ŞEY KAYBETMİŞTİR

‘Ege Kadın Buluşması’ önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kızlarağası han yönetimi ve Dev Ajan’sın iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Üreten Kadınlar Pazarı’nın bu haftaki kadın derneği ‘İzmir Bosna Sancak Kadın Kolları’ oldu.

‘ÜRETEN KADINLARIMIZI’ İZMİRLİLERLE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Ege Kadın Buluşması Platformu İzmirSekreteri Şengül Baysak etkinlikle ilgili şunları söyledi;

‘Ege Kadın Buluşması Platformu olarak yereldeki kadın emeğini görünür kılmak, sosyal ve ekonomik yönden güçlenmelerine destek olmak, üretmeye teşvik etmek amacı ile gerçekleştirdiğimiz projelerden biri de "Üreten Kadınlar Pazarı'dır. Birincisini Mavibahçe AVM ile 19 hafta sürmüş ve sona ermiştir. İkinci ‘Üreten Kadınlar Pazarı’mız ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kızlarağası han yönetimi ve Dev Ajans işbirliği ile her çarşamba günü saat 10.00/19.00 saatlerinde Kızlarağası hanı giriş kapısı önünde kurulmaktadır.

Baysak sözlerini şöyle sürdürdü, 2 Ağustos’tan itibaren cuma günleri de kurulacak pazara kadın kooperatifleri ve üreten kadın dernekleri yer alabilmektedir. Amacımız sadece satış yapmak değil ayni zamanda katılan kooperatifleri yereldeki üretici pazarlarını da tanıtmaktır. Bu pazarlar üreten kadınların tüketiciler ile aracısız buluştuğu ve hayatin tam içinde olduğu sosyal ortamlardır. Üreten kadınlarımızı İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu projede bizlere destek sözü veren ve sözünü yerine getiren İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Tunç Soyer'e, pazar ortamını sağlayanKızlarağası han yönetimi Başkanı Hatice Çizmeci ve yönetim kurulu üyelerine, grafik tasarım destekleri için Dev Ajans’ın yaratıcısı Erhan Gölbey'e tüm bileşenlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Pazarın 9.hafta konuğu ‘İzmir Bosna Sancak DerneğiKadınKolları’tüketicileri Boşnak yemek kültürünün özgün örnekleri ile buluşturdu.’

BOŞNAK MUTFAĞI İLE TANIŞMAYAN ÇOK ŞEY KAYBETMİŞTİR

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları Sözcüsü Selime Güneş etkinlikle ilgili şunları söyledi;

‘Bu etkinlik Boşnak mutfağının İzmir’de daha çok kitleye ulaşmasını sağladığına inanıyorum. Bu etkinliğe bu gün ilk katılımımız olmasına rağmen ilgi bir hayli fazlaydı. Bizlerin amacı bu etkinlikte Boşnak Böreğini, Mantısını, Ribitsasını, Sokasını, Treliçesinitanıtmak. Boşnak mutfak kültürüne özgü, Boşnak böreğini, Boşnak mantısını, treliçesini, kalburabastısınıve bunun gibi birçok yemek çeşidimizi burada tanıtıyoruz ki yemeyen ve tatmayan kalmasın.

Boşnak mutfak kültürüyle tanışmayanlar inanıyoruz ki çok şey kaybetmiştir.

Bu gün gördük ki bize bir gün yetmedi yaklaşık kırk tepsinin üzerinde börek ve mantı satıldı, herhalde on tepsi treliçe sattık ve bunlar kısa sürede satıldı. Burada İzmirliye sunduğumuz, tanıtmaya özen gösterdiğimiz Boşnak kültürüne ait yiyecekleri kadın kolları üyesi arkadaşlarımız kendileri hazırladı. Bundan sonraki etkinlik günü her halde iki güne çıkarılacak. İzmirli hemşerilerimize bizlere ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de bu organizasyonu düzenleyen Ege Kadın Buluşması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kızlara

Yorumlar (0)