banner773

'BOŞNAK BÖREĞİ VE MANTISI' KADIN FESTİVALİ'NE DAMGASINI VURDU

BOSNA SANCAK DERNEĞİNE 'KADIN FESTİVALİ'NDE İLGİ NOKTASI OLDU

YEREL 11.03.2019, 14:06 11.03.2019, 14:06
'BOŞNAK BÖREĞİ VE MANTISI' KADIN FESTİVALİ'NE DAMGASINI VURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında bu yıl 10'ncusunu düzenlediği “Kadın Festivali” Kültürpark 2 No'lu Hol'de gerçekleşti. Üç gün süren etkinlikte,  İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları'da 2 nolu holde açtığı stant büyük ilgi gördü.

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları 10'ncu Kadın Festivali kapsamında, İzmir'de yaşayan Boşnak emekçi kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra Boşnak börek çeşitleri, Boşnak Mantısı, Tatlı Çeşitleri, Soka’nın sergilendiği stant açtı.

Üç gün süren etkinlikte Boşnak Emekçi kadınlarının yaptığı Boşnak Börek Çeşitleri ve Mantılar kelimenin tam anlamıyla kapış kapış satıldı, yaklaşık 40 tepsi börek ve mantı satılırken yaklaşık 15 tepsi tatlı satıldı. Zaman zaman börek ve Mantı yetiştirmekte zorlandıkları görüldü.

İzmir Bosna Sancak Derneğinin açtığı standı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Kadın Buluşması İl Sekreteri Şengül Baysak ve Şerife Çorlu Özkan, CHP İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları Başkanı Rabia Egi etkinlikle ilgili şunları söyledi;

‘Biz Boşnak Kadınları olarak Atalarımızdan öğrendiğimiz Boşnak börek çeşitlerini, Mantımızı, Tatlı çeşitlerimizi ve daha birçok yiteceğimizi burada İzmirlilerle buluşturmaktan çok mutlu olduk. İlgiden çok memnunuz. Dernek olarak bizim hedefimiz İzmir’de Boşnak kültürünü her anlamıyla en ücra köşelere kadar duyurmak.  Burada İzmirlilerle buluşturduğumuz tatların tamamını kadın kollarımızda bulunan kadınlarımız kendileri yaptı. Bizlerin hedefi İzmir’de Boşnak Böreğin ve Mantısını yemeyen kalmasın bu hedefimizi gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. Boşnak mutfak kültürü çok zengin bir kültürdür Kuru etinden, ribitsasına, mantısından, böreğine, sokasından, tatlısına sayacağımız çok fazla yemek ve tatlı çeşitlerimiz var bunları İzmirliyle buluşturmak bizim idealimiz ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

Boşnak kültürünü ve tarihini merak edenler, derneğimizden Boşnak tarihi ve kültürü ile ilgili kitapları temin edebilirler.

Dernek Başkanımız Abdullah Gül ve Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyoruz. Kadın kollarımızın yaptığı her etkinliği bu gün olduğu gibi her zaman destekliyorlar. Kadın kolları olarak bizlerde Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Son olarak dernek faaliyetlerimize yer vererek haberlerimizi yaptıkları için İzmir basın emekçilerine çok teşekkür ediyoruz.’ Dedi    

 

Yorumlar (0)