Bornova’da Deprem Haftası’na özel etkinlikler

İzmir’de meydana gelen depremlerin ardından ilçe genelinde afet bilinçlendirme çalışmaları yapan Bornova Belediyesi,1 -7 Mart Deprem Haftası nedeniyle çalışmalarını arttırdı. Hafta kapsamında farkındalık yaratmak ve deprem anında yapılması gerekenler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla video ve eğitimlerin yer aldığı online etkinlikler düzenliyor.

YEREL 02.03.2021, 10:36
Bornova’da Deprem Haftası’na özel etkinlikler

Haftaya özel olarak hazırlanan ve farklı konuların ele alındığı video ile deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılacak. Ayrıca vatandaşların katılımına açık olarak internet üzerinden gerçekleşecek olan deprem paneli de 5 Mart Cuma günü saat 20:00’de yapılacak. 

Sosyal Medya üzerinden bilinçlendirme

1-7 Mart tarihlerinde sosyal medya üzerinden yayınlanacak olan video ile 

vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinan Öziçer ile  Bornova Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Işın Varol tarafından hazırlanan videolarda, ‘Deprem öncesi yapmamız gereken tedbirler’, ‘Deprem anı doğru davranışlar nelerdir?’ , ‘Deprem bittikten sonra nelere dikkat etmeliyiz ve ne yapmalıyız?’, ‘Deprem nedir ve nasıl oluşur?’, ‘Bornova ve İzmir'in jeolojisi, sağlam ve zayıf zeminlerinin nerelerde olduğu’, ‘Deprem riskini azaltan çalışmalar nelerdir?’, ‘Doğru bilinen yanlışları aktarmak için söylentiler ve gerçekleri?’, ‘Bornova Belediyesi olarak şimdiye kadar bu konuda yaptığımız tüm çalışmalar’ hakkında bilgiler aktarılıyor. 

Yorumlar (0)