Bornova Meclisi’nde gündem: Deprem

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 6.9 şiddetindeki depremin İzmir için bir sarı kart olduğunu belirterek, “Bu depremin merkez üssü İzmir değildi.

YEREL 04.11.2020, 09:59
Bornova Meclisi’nde gündem: Deprem

Siyaset üstü duruşla çalıştık

6.9’luk depremle ilgili acı tabloyu paylaşan ve Bornova Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İduğ, “Bayraklı’da en büyük yıkımın yaşandığı bölgeye en yakın komşu ilçe olmamız ve eskiden ilçe sınırlarımız içinde olması nedeniyle Belediyemize yoğun talep geldi. Türkiye’nin dört bir yanından bizi aradılar. Bornovamızda 14 binadaki hasar dışında can ve mal kaybı olmadı ama ne yazık ki Bayraklı’da çok büyük bir yıkım yaşandı. Bu süreçte tüm imkanlarımızla bölgede ve depremzedelerin yanındaydık. Türkiye’nin her yerinden yardım yağdı. Sürekli alandaydık. İhtiyaç analizi yaptık. Yatak, ısıtma ve masa gibi ihtiyaçların eksikliğini görüp bunları temin ettik. Bir yemek tırımız bölgede. Çamaşır yıkıma ve kurutma makinelerinin olduğu tırlar da Bornova Stadı’mızdaki çadır alanına geldi. Siyaset üstü bir duruşla başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD olmak üzere tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde vatandaşlarımız için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Buradan özellikle gece – gündüz demeden fedakarca çalışan Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Sosyal İşler olmak üzere tüm personelimize, bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Ya merkez üssü İzmir olsaydı!

                                                  

Yaşananların bir prova, İzmir’e bir sarı kart olduğunu belirten Başkan Mustafa İduğ, “Biz hep birlikte bu yaraları sararız ama asıl mesele bundan sonrası. Bu depremin merkez üssü İzmir değildi. İnşallah olmaz ama İzmir fayının kırılması durumunda olacakları aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Artık deprem bilinci ile yaşamamız, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin bir strateji dahilinde birlikte hareket etmesi gerekiyor. Buradan alınacak çok büyük bir ders var. Yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Böylesi bir bölgede binaların çoğu, 1990’lı yıllarda, o günün mevzuatlara uygun şekilde ve genelde kooperatif olarak yapılmış. Ancak 2 metreden su çıkan, sıvılaşmış bir zeminden söz ediyoruz. Bu sıkıntıya ek olarak apartmanların alt katlarında ticari işletmelerde daha fazla alandan yararlanmak için kolonların kaldırıldığı tespit edildi. Bundan sonra denetimlerin daha titizlikle yapılması, vatandaşlarımızın daha duyarlı, bilinçli olması gerekiyor. Bu da eğitim ve koordineli çalışmayla sağlanabilir” diye konuştu.

Bir daha yaşanmasın

CHP Grup Başkan Vekili Bahar Gürsu, AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan ve İyi Parti Grup Başkan Kemal Sevinç de bundan sonra benzeri acıların yaşanmaması için ele ele çalışılması gerektiğini ifade ederek, depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Yorumlar (0)