Bornova Belediyesi kendi bitkilerini üretmeye başladı

İlçenin daha güzel görünmesini amaçlayan Bornova Belediyesi, parkların ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan bitkilerin üretimi için düğmeye bastı. Pınarbaşı’nda bulunan Fidanlık’ta yapılan üretimler sayesinde tasarruf sağlanacak.

YEREL 01.03.2021, 09:55
Bornova Belediyesi kendi bitkilerini üretmeye başladı

Olanaklarını daha verimli bir şekilde kullanmak için çeşitli çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, park ve çevre düzenlemelerinde kullanılan bitkilerin bir kısmını kendi üretmeye başladı.  Kendi seralarında çalışmalara başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yapısına uygun fidan ve bitki üretiyor. Fidanlıkta gerçekleşen üretimlerde Meksika petunyası, sarı papatya, zakkum ve taflan gibi bitki türleri yetiştiriliyor. Bu sayede kamusal alanları güzelleştirmek için yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere dışarıdan temin edilen bitkilerden de tasarruf sağlanmış olacak. 

Fidanlıkta yetiştirilen bitkilerin istenilen büyüklüğe geldiğinde çevre düzenlemelerinde kullanılmaya başlanacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İlçe genelinde yaptığımız peyzaj çalışmalarında kendi yetiştirdiğimiz bitkileri de kullanmaya başlayacağız. Bu sayede de yaptığımız tasarruf çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oluyoruz”dedi. 

Yorumlar (0)