Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras:“İmar barışının çıkmayacağına yönelik açıklama yapılmalıdır”

Bodrum Belediyesi 2022 Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

YEREL 02.06.2022, 11:35
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras:“İmar barışının çıkmayacağına yönelik açıklama yapılmalıdır”

Meclis öncesinde Bodrumspor’un TFF 1.Lig’e yükselmesi coşkuyla kutlandı. Şampiyonluk kupasının getirildiği kutlamaya Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, yöneticiler, Teknik Direktör İsmet Taşdemir, takım kaptanları Erkan Değişmez, Yekta Kurtuluş, Burhan Eşer ile Celal Dumanlı ve taraftarlar katıldı.

Bodrumspor’un şampiyonluğunu bir kez daha mecliste kutlamak istediklerini ifade eden Başkan Aras şunları söyledi:

“Ben öncelikle sayın hocama, değerli başkanıma, Sayın Fikret Öztürk’e, teknik heyete, yönetim kurulumuza, futbolcularımıza, taraftar gruplarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlere bu gururu yaşattılar. Tabii ki bu, burada kalmayacak. Hedeflerimiz çok büyük. Bodrum’un takımına sahip çıkması gerekiyor, bunu her zaman konuşuyoruz. Bodrum meclisiyle, esnafıyla, iş adamlarıyla, halkıyla hep beraber takımına sahip çıkmak durumunda. Çünkü eğer takım ve kent özdeşleşirse, o zaman başarıyı yakalama imkânınız çok daha çabuk ve güçlü oluyor. Bodrum’un bütün sokaklarında Bodrumspor hissedilmeli. Bu takım hiç kimseye ait değil, bu takım Bodrum’un takımıdır. O yüzden bunu Bodrumluların sahip çıkarak daha da ileriye götüreceğine ben sonuna kadar inanıyorum.”

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ise başta Başkan Ahmet Aras’ a ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti ve “İnananlar asla kaybetmez” dedi. 

Başkan Aras, 2021-2022 sezonunda süper ligi 2. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazanan Yalıkavak Kadın Hentbol takımının, Bodrumspor’un kanatları altında kısa süre önce kurulan ve 2. Lig finallerine katılmaya hak kazanan Bodrumspor Kadın Voleybol takımının ve Basketbol Birinci Ligi’ne çıkan Çağdaş Bodrum Basketbol takımının başarılarını kutlayarak tebrik etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplantı öncesinde meclis üyelerine ve vatandaşlara birtakım bilgilendirmelerde ve açıklamalarda bulundu.

İnşaat yasağından söz ederek tarih değişiklikleriyle ilgili bilgi veren Başkan Aras, daha önce alınan kararda 17 Haziran’da başlayacağı ifade edilen inşaat yasağının 31 Mayıs’ a çekildiğini söyledi. Sıva, boya, seramik gibi ince işlerin pazar günleri hariç sabah 09.00/18.00 saatleri arasında yapılabileceğini söyleyen Aras, genelge gereği ağır, kaba inşaat diye ifade edilen faaliyetlerin durdurulması gerektiği uyarısında bulundu. 

Bodrum’ da bir yoksulluk haritasının da olduğunun altını çizen Başkan Aras, insanların 12 ay boyunca iş bulamadığını ve kira, elektrik, su gibi ödemelerde zorlandıklarını söyledi. En riskli olarak tespit edilen 10 mahalle üzerinde yapılan çalışmalarda belediye ve halkın ortak çalışmalarıyla zorlukları aşmaları için yardımcı olduklarını belirtti. 

Yol çalışmaları ve altyapı çalışmalarında yaşanan mağduriyetlerin farkında olduklarının ve çalışmaların hızlanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizen Meclis Başkanı Ahmet Aras, su kesintilerinin su arzındaki sıkıntıdan değil DSİ ana isale hattındaki patlaklardan kaynaklı olduğunu belirtirken yasal sürecin sonuçlanması gerektiğini söyledi. Aras, altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak, elektrik dağıtımının mevcut nüfusa yetmediği ve çalışmaların sürdüğü, yazın da devam edeceği; Torba Kızılağaç mahallesindeki arıtma tesisi çalışmaları ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğü; İçmeler Mevkii’nde yeni arıtma tesisinin yapıldığı bilgilendirmelerinde bulundu. 

“İmar barışının çıkmayacağına yönelik açıklama yapılmalıdır”

Kaçak yapılaşmanın sürdüğünü ve durdurmak istediklerini, bununla ilgili müdahalelerin devam ettiğini buna rağmen kaçak yapılaşmanın durmadığını söyleyen Başkan Aras, imkanlar dahilinde yıkım işlemleri gerçekleşirken bir taraftan da kaçak yapılaşmanın devam ettiğinin altını çizdi. “Sorun hepimizin sorunudur çünkü planlanmamış yapılaşma, aykırı yapılaşma hepimizi etkileyecektir.” diyen Aras, devlet yetkililerinin “İmar barışı çıkmayacaktır” şeklinde bir açıklama yapmasının gerektiğini belirtti. 

Trafik Sorununa Çözüm Projeleri

Bodrum’da trafik sorununa getirilecek çözümlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aras, hazırladıkları kavşak, sinyalizasyon ve akıllı kent projelerini hayata geçirebilmek için meclisten yetki aldı. Bu kapsamda görüşülen 13’üncü gündem maddesinde Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü ile Bodrum Belediye Başkanlığı arasında KGM Yetki ve Sorumluluğu altında bulunan Bodrum İlçesi D330 Karayolu üzerindeki kavşakların basit bakım ve onarımı ve sinyalizasyon sisteminin değişimine ilişkin projenin hazırlanması, mevzuat gereğince alınması gerekli izin-onay işlemlerinin tamamlanması ve uygulanması konularını içerecek şekilde düzenlenecek protokolün imzalanması ve yürütülmesi ile ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verildi.

Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken daha önce komisyonlara havale edilen maddeler de mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar (0)