'BİR BABA HAMLET' EFES SELÇUK PAMUCAK SAHİLİ’NDE SAHNELENDİ

Efes Selçuk Pamucak Sahili ilk kez bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. “Bir Baba Hamlet” Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde sahnelendi. Baba Sahne oyuncuları Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı oyun Efes Selçuklular tarafından büyük beğeni ile izlendi.

YEREL 21.05.2022, 12:01 21.05.2022, 12:04
'BİR BABA HAMLET' EFES SELÇUK PAMUCAK SAHİLİ’NDE SAHNELENDİ

Efes Selçuk Belediyesi kültür sanat faaliyetlerine devam ediyor. Kentin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerle ilham veren kenti tanıtan Efes Selçuk Belediyesi bu kez Pamucak Sahili’ni sanata açtı. Etkinliğe katılan binlerce sanatseverin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baba Sahne oyuncuları eşsiz bir sahilde oyun oynamanın kendileri için de farklı bir deneyim olduğunu dile getirdiler.

Türk tiyatrosunda güldürü geleneğinin nişanesi sayılan kavuğu oyuncu Rasim Öztekin’den devralan Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu Bir Baba Hamlet’te göstermiş oldukları başarılı performansları ile ayakta alkışlandı.

Shakespeare tarafından yazılan Hamlet’in postmodern uyarlaması olan Bir Baba Hamlet’te iki oyuncu günümüzde yaşanan birçok soruna mizahla ve hicivle değinildi. Oyun konusuyla olduğu kadar zengin dekoru ve müzikleriyle de seyircilerin beğenisini topladı.

Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Sanatçı bir şeyleri, hayatın olağan akışını en iyi anlatandır. Bize ayna tutan sanatçılarımıza teşekkür ederiz. Böyle sanatçılar olduğu için inanılmaz mutluyuz. Işığınız hiç sönmesin” dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel ayrıca Baba Sahne adına Şevket Çoruh'a Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yapmış oldukları bağış için de bir teşekkür belgesi verdi.


 

Yorumlar (0)