BİNLERCE MENEMENLİ KADİR GECESİ'NDE BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

Binlerce Menemenli Kadir Gecesi’nde, Menemen Belediyesi’nin geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Şehir Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğinde, yaklaşık 10 bin Menemenli birlikte oruç açtı.

YEREL 11.06.2018, 13:10 11.06.2018, 13:10
BİNLERCE MENEMENLİ KADİR GECESİ'NDE BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

Menemen Belediyesi’nin 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğü ve bu yıl 47 farklı yerleşim bölgesinde gerçekleştirilen sokak iftarları, mübarek Kadir Gecesi’nde Şehir Parkı’nda düzenlenen iftar sofrası ile devam etti. İftara 2 saat kala Menemen Belediyesi çalışanları tarafından hazırlanan iftar sofrasında yerlerini almaya başlayan hemşerilerini kapıda karşılayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e iftar sofrasında eşi Nurdan Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti. 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 10 bin Menemenli, Türk Tasavvuf Musikisi Sazları eşliğinde Sanatçı Ömer Faruk Özcan’ın seslendirdiği ilahiler ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı.

Başkan ŞAHİN; “Emekçi kardeşlerimi yürekten alkışlıyorum”

12 yıldır Ramazan aylarında her gün farklı mahallelerde kurduğu sokak iftarları ve düzenlediği Ramazan eğlenceleriyle, Menemenlilerin Ramazan ayının tüm güzellikleriyle buluşmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; sokak iftarlarını gerçekleştirmenin çok da kolay olmadığına dikkat çektiği konuşmasında; “Biz bu hizmetleri verirken, dışarıdan bir masalık bile hizmet alımı yapmıyoruz. 12 yıldan bu tarafa yapmadık da. Masasını ve sandalyesini kurup giydiren, yemeğini yapan ve dağıtan, iftar yemeği bittikten sonra bu alanı temizleyecek olan sevgili emekçi kardeşlerimi yürekten alkışlıyorum”dedi.

“Bölünüp parçalanmanın panzehiri birlik, beraberlik, kardeşlik…”

Ege bölgesinin en büyük doğal göl parkı olan Gölpark Menemen, 300 araçlık iki katlı yer altı otoparkı, tamamı Belediye bütçesinden Camii ve Cemevleri inşa edilmesi gibi pek çok projeyi Menemen’e Belediye Ailesi bünyesindeki emekçilerle birlikte kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Biz herhangi bir sokağa hizmet götürürken; AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li yada İYİ Parti’li demeden, hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan hizmetlerimizi götürüyoruz. Ülkemiz çok güçlü bir ülke. Bu güçlü ve büyük ülkemizi içeride şer güçler, dışarıda emperyalist güçler olmak üzere bölüp parçalamak isteyenler hiçbir zaman eksik olmamıştır, olmayacaktır da. Hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Bölünüp parçalanmanın panzehiri; birlik, beraberlik, kardeşlikten başka hiçbir şey değildir. 12 yıldan bu tarafa gerçekleştirdiğimiz sokak iftarlarımıza CHP’li de, AKP’li, MHP’li, HDP’li, İYİ Parti’li de geliyor. Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Boşnak-Çerkez, Laz-Arnavut demeden herkes bu sokak iftarlarımıza gelerek, birlik ve beraberliğimizi hep birlikte yansıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Bu vatan hiçbir zaman bölünmedi, bölünmeyecektir. Minarelerimizden okunan ezan sesini bugüne kadar hiç kimse susturamadı, bundan sonra da hiç kimse susturamayacaktır. Üzerinde Alevi vatandaşımın, Sünni vatandaşımın, Türk vatandaşımın, Kürt vatandaşımın, Laz’ın, Çerkez’in, Boşnak’ın hepsinin kanı olan, bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin simgesi, namusumuz olan ay yıldızlı bayrağımızı bugüne kadar gönderden hiç kimse bir milim indiremedi, bundan sonra da hiç kimse bir milim bile indiremeyecektir. Dost, düşman bunu böyle bilsin istiyoruz.”

Konuşmasına, hemşerilerinin ve tüm İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak devam eden Başkan Tahir Şahin’in son sözleri “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Geceniz Mübarek olsun” oldu.

Başkan Tahir Şahin’in konuşmasının ardından, yemek duası okundu. Menemen Belediyesi’nin attığı ramazan topu eşliğinde ezanın okunmasıyla birlikte, yaklaşık 10 bin kişi kendilerine ikram edilen çorba, güveç, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. İftar sofrasına girişte gül suyu ile karşılanan davetlilere Osmanlı şırası da ikram edildi.

Yorumlar (0)