banner773

Bileciklilerden Gökhan Yüksel'e tam destek

Gökhan Yüksel, “Projelerimizle Yalı, Yunus ve Topselvi mahallelerine nefes aldıracağız”

YEREL 13.02.2019, 09:41 13.02.2019, 09:41
Bileciklilerden Gökhan Yüksel'e tam destek

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Bilecikliler Derneği’ni ziyaret etti. Yoğun katılım ve ilginin olduğu ziyarette Bilecikli vatandaşlara seslenen Yüksel, “Dostluğu, kardeşliği, barışı, gönül almayı, sevgiyi Kartal’da ilmik ilmik örmek için geliyorum” dedi.

Kartal Topselvi Mahallesi’nde bulunan İstanbul Bilecikliler Derneği ziyaretinde CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel ve  İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe’nin yanı sıra; CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, CHP Kartal İlçe Yöneticileri, çeşitli dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, muhtarlar ve çok sayıda Bilecikli vatandaş katıldı.

“Bilecik dostluğumuz daha çocuk yaşlarımızda başladı”

Ziyarette Bilecikli vatandaşlara seslenen Yüksel, “Kartal’da doğduk, Kartal’da büyüdük, Kartal’da Atalar Mahallesi’nde çocukluğumuz geçti. Orada da Gölpazarlı dostlarımız, hemşerilerimiz vardı. Dolayısıyla Bilecik sevdamız, Bilecik dostluğumuz daha çocuk yaşlarımızda başladı. İlkokuldaki arkadaşlarımızdan tutun hayatımızın içerisindeki mücadelede bütün hemşerilerimizle buluştuğumuz gibi Bilecikli dostlarla da çok yakın dostluklarımız, ilişkilerimiz oldu. 2014’te belediye meclis üyesi olduğumda akabinde encümen üyeliği, encümen başkanlığı gibi görevlerde bulunduğumda değerli Bilecikli dernek başkanlarıyla, dernek yöneticileriyle yakın ilişkiler yakın dostluklar kurduk. Bu dostluklar hizmet dostluklarıydı; kendilerinin talep ettiği Kartal halkı ile alakalı, Bilecikli dostlarla alakalı taleplerini, isteklerini yerine getirmeye çalıştık. Bu talepler çok masum, çok dostane, birleştirici, bütünleştirici ve Bilecik’in güzelliklerini ortaya çıkaran talep ve isteklerdi.

“Bilecik’e kültür gezilerimiz devam edecek”

Sevgili başkanımın söylediği gibi 11 Kasım’ı bütün Bileciklilerle kutladığımız gibi Osmanlı tarihinin, tarihimizin beşiği olan Bilecik kültürünün daha iyi yansıtılabilmesi için birçok defa sohbetlerde bulunduk. Aslında pilot uygulamayı da başlatmıştık, bir iki ziyarete dernek başkanlarımızı götürmüştük. Dolayısıyla bu kültür gezileri elbette ki devam edecek, bunun bir ayağı tabi ki Bilecik’te de olacaktır. İlerleyen dönemlerde bunların projelendirilmesini hep beraber gerçekleştireceğiz. Nedir kültür gezileri? Tarihimizi unutmamak, nereden geldiğimizi unutmamak. Biz kadınlarımızı, dostlarımızı, Kartal halkını Çanakkale’ye gönderirken bir şeyi hatırlatmak istiyoruz; tarihimizi hatırlatmak istiyoruz, bu vatanın nasıl kurulduğunu hatırlatmak istiyoruz, dostluğu ve kardeşliği anlatmak istiyoruz, orada bir lokma ekmekle mücadele eden, vatan toprağına canını feda eden atalarımızı ve dedelerimizi hatırlatmak için bu gezileri yapıyoruz.

“Projelerimizle Yalı, Yunus ve Topselvi mahallelerine nefes aldıracağız”

Bilecik de tarihimizi gösteren bir kültür kenti olarak oradaki tarih gezilerinde de ders çıkaracağımız çok şey var. Maalesef kutuplaştık, maalesef biraz gerildik; dostluğu, kardeşliği, barışı, gönül almayı, sevgiyi Kartal’da ilmik ilmik örmek için geliyorum. Belediye başkan yardımcılığı dönemimde sevgili belediye başkanım Altınok Başkanla birlikte o hizmet anlayışını; herkese eşit mesafede olan, tüm dernekleri kucaklayan, yapabildiğim ölçüde icraatları hayata geçirme felsefesi ile yine yolumuza devam edeceğiz. Birçoğunuz Topselvi’de oturuyorsunuz ya da Yalı’da, Yunus’ta oturuyorsunuz. Bu bölgedeki hizmetlerimiz biraz gecikmiş olabilir, fakat bu projelerin hepsini hazırladık. Hem başkan yardımcılığı dönemimde hem birim müdürlerimizle bölgenin eksiklerini, yapılması gereken icraatları en iyi bilen arkadaşlarınızdan biriyim. Bayrağı daha yukarıya çıkarmak için devraldım. Yerlerimiz ve bölgelerimiz hazır, Topselvi’ye, Yalı’ya bu bölgeye bir kültür merkezi, akabinde içinde kreşi olan, kütüphanesi olan, gençlerimizi buluşturacağımız mutlaka bir kültür merkezi tesis edeceğiz. Yine görevdeyken projelendirdiğimiz birkaç tane parkımız var, çok büyük değiller fakat çok hızlı bir şekilde ilk etapta bunları uygulamaya sokacağız ve Topselvi’nin diğer bölgeleri ile Yalı’nın, Yunus’un diğer bölgeleri de ufak ufak nefes almaya başlayacak. Bu noktada da projelerimiz hazır, bunlar hızlıca harekete konulacak işler.

“Yaşam standardını arttırmak, bizim ilk felsefemiz olacak”

Yine bu bölgedesiniz; Kubilay Caddesi, Topselvi Caddesi AYEDAŞ ’ın sorumluluğunda olan bir karanlık bölge haline geldi. Buna mutlaka el atacağız. Bunu uygulamak bana kısmet oldu, bana kısmet olacak ve bunları uygularken, buraya hizmet ederken çok büyük bir keyifle, çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir istekle hareket edeceğim. Çünkü Kartallıyım, Kartal’da doğup büyüdüm, buranın eksiklerini tamamladığım zaman bunun keyfi bir başka oluyor. Hepimizin çocuğu, yeğeni, kızı, oğlu dolayısıyla hepimizin ailesi buralarda. Yaşamı kolaylaştırmak, yaşam standardını arttırmak, bizim ilk felsefemiz olacak. Bu noktada genç kardeşlerimizin problemlerini biliyorum, bu bölgedeki madde bağımlılığı ile ilgili sıkıntıları biliyorum; bunu en derinden yaşayan, gören çocukluk arkadaşlarımın burada sohbetini, muhabbetini yaptığımız sorunlarla ilgili mutlaka üç mahallemizin tam ortasında bir spor kompleksimiz olacak, gençlerimizi spora yönelteceğiz. Ben ilkokul çağlarında hentbolla, basketbolla tanıştığımda içimizden arkadaşlarımız kulüp seviyesine gelip sporcu oldular. Gençlerimizi nereye doğru yönlendirirsek orada mutlaka başarılı olacaklardır ve burada STK başkanlarımız var, dernek başkanlarımız var, kol kola girip burayı güzelleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu güzel caddelerimizi güzel şekilde aydınlatıp çocuklarımızı spora teşvik ettiğimiz zaman temel sorunlarımız gitmiş olacak. Bu sadece Kartal Belediyesi’nin görevi değil, bu bütün bireylerin görevi, bütün kamunun görevidir. Ben birleştirici, uzlaştırıcı diyalog yollarını arttıran bu anlayışla bütün dernekleri ve kurumları yanıma alıp bunun mücadelesini vereceğim.

“Bu bayrağı daha yukarı noktalara doğru çıkartacağım”

Burayı güzelleştirmek için bütün Kartal Belediyesi ile bütün dostlarımızla elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Bu noktada en ufak şüpheniz endişeniz olmasın. 2009 yılında bayrağı devraldık ve Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışımızı yansıtmaya çalıştık. Elbette ki eksiklerimiz, hatalarımız olabilir ama tekrar ediyorum herkese eşit davranmaya çalışan, herkesi kucaklayan dostça ve kardeşçe bir uygulama yapmaya çalıştık. Şimdi bayrağı devralıyorum, buradaki Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışımız sizlerin, dostlarımızın ve bütün Kartal halkının desteğiyle devam edecek. Bu bayrağı daha yukarı noktalara doğru çıkartacağım. Hepinize çok teşekkür ediyorum, çok sağolun” dedi.

Yorumlar (0)