BAYRAKLI'DA İŞSİZLİĞİ İŞ DÜNYASIYLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliği, iş dünyası ile beraber ortak projeler üreterek çözeceklerini söyledi.

YEREL 01.03.2019, 13:41 01.03.2019, 13:41
BAYRAKLI'DA İŞSİZLİĞİ İŞ DÜNYASIYLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliği, iş dünyası ile beraber ortak projeler üreterek çözeceklerini söyledi. Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri’yi ziyaret eden Sandal, “İşsizlik ciddi bir dert. Bunu sadece belediye kaynakları, belediye bütçesi ile çözmemiz mümkün değil. O nedenle işadamlarıyla yakın diyalogta olacağız. Kenti talana uğratmadan ama işadamlarıyla birlikte kentin sorunlarına derman olmak gerekiyor” dedi. ESİAD olarak hem genç işsizliğin önüne geçilebilmesi hem de kadın istihdamına yönelik özel projeler hazırladıklarını belirten Sivri ise “Bu projelerimizi Bayraklı’ya da taşımak isteriz. İlçe belediyelerimize iş istihdamına yönelik her türlü projede desteğe hazırız” diye konuştu. 


Bayraklı’nın her noktasında seçim çalışmalarını yürüten CHP’li Serdar Sandal, Fuat Edip Baksı Mahallesi seçim bürosunu hizmete açtı, pazaryerinde vatandaş ve esnafla buluştu. Evi yanan Leman Marmara ile koah hastası Halil Kamalı’yı da evinde ziyaret eden Sandal “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Gün boyu ev toplantıları, kahve ziyaretleri de gerçekleştiren Sandal, ayrıca ESİAD Başkanı Fadıl Sivri’yi de ziyaret etti. Davetleri için Sivri’ye teşekkür eden Sandal “Bayraklımızda gelir uçurumu hat safhada. Bir tarafta devasa gökdelenler yükselirken, öbür tarafta açlık sınırının altında binlerce aile var. O nedenle önceliğimiz insan diyoruz. İşsizlik ciddi bir dert. Bunu çözmek için de iş dünyası ile birlikte hareket edeceğiz” dedi.

İŞSİZLİĞİ ÖNLEME PROJELERİMİZ VAR

Bayraklı’da farklı sosyal yapıların birarada olmasına imkan vermek gerektiğini dile getiren ESİAD Başkanı Fadıl Sivri ise, iş dünyası istihdam sorununa katkı sağlayacak projeleri desteklerini söyledi. Sivri “Bayraklı önemli bir ilçe. Farklı sosyal toplulukların birarada olmasına imkan vermek için projelerinizi öncelikle destekliyoruz. Özellikle genç işsizliğin önüne geçilmesi ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi konusunda bizim de ESİAD olarak yaptığımız birçok proje var. Gençleri daha da hazırlıklı ve sanayinin ihtiyaç duyduğu noktada yetiştirebilmek için birçok proje üretiyoruz. Bu projeleri  Bayraklı’ya da taşımak isteriz. Bu konuda 20 kişilik bir ekip var. Üniversitelerimizle de birlikte çalışıyoruz. İlçe belediyelerimizle de özellikle iş istihdamına yönelik her türlü projede desteğe hazırız. Kadın iş gücünün de sanayiye kazandırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz”

Yorumlar (0)