Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu evlere sığmadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde büyük coşku yaşandı.

YEREL 20.05.2020, 10:16
Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu evlere sığmadı

Koranavirüs salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasağına uyan ilçe sakinleri, gündüz saatlerinde gezici anons aracıyla, akşam saatlerinde ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da katıldığı kortej geçişinde hep bir ağızdan marşlar okudu, şarkılar söyledi. Saat 19:19’da yüzlerce vatandaş, balkonlarında saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’na eşlik etti.

Bayraklı Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yılında düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. 09:45’te Sevgi Yolu Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ata’nın huzuruna gençliğe hitabe eşliğinde geldi. 14:30’da başlayan gezici anons araçlarıyla Bayraklı sokakları 10. Yıl ve İzmir Marşları ile şenlenirken, vatandaşlar da bu büyük coşkuya evlerinin balkonlarından, bahçelerinden Türk Bayrakları ve alkışlarla katıldı. Mahalleleri gezen anons araçlarının yerini akşam saatlerinde ise, sirenli, çakarlı lambalı belediye araçları aldı. Başkan Sandal’ın da katıldığı kortej geçişinde büyük heyecan yaşayan vatandaşlar, evlerinin balkonlarından bu anları telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. Alkışlar ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, büyük coşkuya destek veren ilçe sakinleri, hep bir ağızdan marşlar okudu, şarkılar söyledi. Başkan Sandal, ilçenin mahallelerini gezerek, vatandaşları selamladı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Yorumlar (0)