Bayraklı'da salgınla mücadele raporu

Bayraklı Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal yardımlara ve ilçe genelindeki dezenfekte işlemlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda geride kalan iki buçuk aylık sürede 37 bin noktayı dezenfekte eden ekipler, yaklaşık 10 bin kişiye de ayni yardımda bulundu.

YEREL 30.05.2020, 09:35
Bayraklı'da salgınla mücadele raporu

Vatandaşları zor günde yalnız bırakmayan Bayraklı Belediyesi, salgınla mücadeleyi sürdürüyor. Toplum sağlığı için ilçede insan yoğunluğunun bulunduğu her alanda dezenfekte çalışması yapan ekipler, bir yandan da imkanlar dahilinde erzak kolileriyle vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. 11 Mart’tan bu yana yürütülen çalışmalarda 37 bin 861 noktayı dezenfekte eden ekipler, 119 bin 985 kişiye de maske ve dezenfektan dağıttı. 9 bin 268 yurttaşa erzak kolisi ulaştırılırken, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan bin 598 kişinin de alışveriş ve ev ihtiyaçları giderildi. Ramazan ayı dolayısıyla ilçe sakinlerine 10 bin adet iftar paketi dağıtıldı. 

Öte yandan Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doktorlar 274 hastaya evde bakım hizmeti verdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, 709 iş yerinde fahiş fiyat denetimi yaptı. Bu süreçte 666 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de, ilçenin çeşitli noktalarında 3 bin 305 kilogram mama dağıttı. 

'Az kaldı, atlatacağız'
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilk vakanın açıklanmasıyla birlikte Bayraklı'da gerekli tüm tedbirleri hızla hayata geçirdiklerini belirterek, "İnsanın olduğu her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz ilçemizdeki her vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak için imkanlarımız dahilinde yoğun çaba ve özveri gösteriyor. Bu kriz sürecini iyi yürüttüğümüzü düşünüyoruz ve güzel günlerin daha da yakın olduğunu görüyoruz. Tedbiri elden bırakmadan yeni sosyal hayata alışmalı ve sabretmeliyiz. Biliyoruz, az kaldı, hep birlikte bu salgını atlatacağız" dedi.

Yorumlar (0)