Bayraklı Ata’sını Andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81'nci yıl dönümü dolayısıyla Bayraklı'da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Karanlık bir dönemde devlet kurarak, bilimi, sanatı, kültürü kurduğu devletin asıl ögesi yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde eğilmek hepimizin en önemli görevlerinden biridir" dedi.

YEREL 11.11.2019, 11:15
Bayraklı Ata’sını Andı

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında çelenk sunumu yapıldı, sporcular çeşitli turnuvalarda bir araya geldi, esnafa bayrak dağıtıldı ve Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan “Ata'ya Saygı Konseri” gerçekleştirildi. Sevgi Yolu girişindeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunumuna Bayraklı Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ve Başkan Sandal'ın yanı sıra meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve bürokratları, askeri erkan, gaziler, sivil toplum örgütleri başkan ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

 

Sporcular turnuvada buluştu

 

Bayraklı Belediyesi spor okullarında eğitim alan sporcular ise Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'ndaki basketbol, Ekrem Akurgal Spor Salonu'ndaki voleybol, Şehit Ümit Boz Spor Tesisi'ndeki futbol turnuvalarında Atatürk'ü anmak için bir araya geldi. Çelenk sunma törenin ardından Başkan Sandal da, 10 Kasım dolayısıyla Mustafa Kemal Spor Salonu'nda düzenlenen basketbol kursiyerlerinin turnuvasına katıldı. Saatler 09:05'te Ata'ya saygı duruşunda bulunan gençler sonrasında Türk bayrağı açarak, Atatürk'ü özlemle andı.  

 

Esnafa bayrak dağıtıldı

 

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de Sevgi Yolu'nda esnafa Atatürk bayrağı dağıttı. Esnaf, desteklerinden dolayı Bayraklı Belediyesine teşekkür ederek, dükkanlarını bayraklarla donattı.

 

Ata'nın sevdiği türküler seslendirildi

 

Akşam saatlerinde ise, sanatçı Vildan Turan'ın sahne aldığı Ata'ya saygı konseri düzenlendi. Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki konsere Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve eşi Aylin Sandal'ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Atatürk'ün sevdiği türküler hep bir ağızdan seslendirildi. Konser sırasında vals ve zeybek gösterileri ilgiyle izlendi. Ayrıca konser alanının girişinde kursiyerler tarafından hazırlanan Atatürk temalı resim sergisi ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

Aklı hür, vicdanı hür...

 

Anma etkinliğinde vatandaşlara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bugün burada Ulu Önderimizi anmak için toplandık. Bir lider düşünün; o karanlıkta yeni bir devlet oluşturuyor. Kendi kadınına seçme seçilme hakkı verip, bilimi, sanatı, kültürü evrensel değerleri o kurduğu devletin asıl ögesi yapan bir liderden bahsediyoruz. Bize bıraktığı tek miras bilim, vicdan. İstenen tek şey aklı hür, vicdanı hür nesiller yaratmak. Çağdaş uygarlık seviyesine, ancak aklı ve vicdanıyla hür olan vatandaşlarla ulaşmanın mümkün olabileceğini o günlerde gören devasa bir lider. Ulu Önderimizin huzurunda eğiliyorum, saygı ve hürmetlerimizi sunuyorum" dedi.

Yorumlar (0)