'Bayan Değil Kadın' Maltepelilerle buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gazeteci-yazar Seda Kaya Güler’i okurlarıyla bir araya getirdi. Güler, “Bayan Değil KADIN” isimli yeni kitabına dair okurlarıyla söyleşi yaptı.

YEREL 17.03.2019, 16:03 17.03.2019, 16:03
'Bayan Değil Kadın' Maltepelilerle buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gazeteci-yazar Seda Kaya Güler’i okurlarıyla bir araya getirdi. Güler, “Bayan Değil KADIN” isimli yeni kitabına dair okurlarıyla söyleşi yaptı. Güler kitabında doğru bilinen yanlışlar veya yanlış bilinen doğrulara dikkat çekerek, okurları aykırı düşünmeye, ezber bozmaya çağırdığını söyledi. Kitabındaki yazıların büyük bölümünün 14 yıl boyunca görev yaptığı Yeni Asır gazetesindeki yazılarından oluştuğunu ifade eden Güler, “Bu seçki okuduklarım, gördüklerim, gözlemlerim, deneyimlerim ve görüşlerine başvurduğum uzmanların söylediklerinden oluşuyor. Günlük hayatta karşılaşılan basit gibi görünen ama etkileri çok önemli konulara değinmek istedim.” dedi. 

 

TOPLUMSAL EŞİTSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ̇

 

Yazarken hep bir şeylerin değişmesini umut ettiğini ifade eden Güler, “Bir işe yaramak, birilerinin ufkunu açmak, haksızlıkların, aksaklıkların ve yanlışların giderilmesine katkıda bulunmak. İşimi hep severek yaptım.” diye konuştu. İyi bir toplumun, önce erkeklerini terbiye etmesinin şart olduğunu dile getiren Güler, “Öncelikle kadına bayan değil kadın diyerek işe başlayabiliriz. Çünkü bayan diye bir cinsiyet yok, kadın var. Bayan ise yalnızca bir hitap şeklidir.” şeklinde konuştu. Güler, kadın-erkek arasındaki toplumsal eşitsizlik ortadan kalkıncaya kadar yazmaya devam edeceğini söyledi. Söyleşi bitiminde Güler, Maltepe okurlarına kitaplarını imzaladı.

Yorumlar (0)