Başkan Yüksel'den Çocuklara 'Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi' Müjdesi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstek Uluğbey Okulları'nın "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" dolayısıyla düzenlediği ‘kitap okuma alışkanlığı’ konulu etkinliğe katıldı. Okulun kütüphanesinde minik öğrencilerle bir araya gelen Başkan Gökhan Yüksel, çocukların isteklerini dinledi ve yönelttikleri soruları cevapladı.

YEREL 14.11.2019, 16:56
Başkan Yüksel'den Çocuklara 'Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi' Müjdesi

Kitap okumanın daha eğlenceli bir hale getirilmesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Gökhan Yüksel, "Kitap okumak daha eğlenceli bir hale gelebilir mi diye düşündük. Bizim de bu anlamda bir hayalimiz var. Kartal'da bir kütüphane tasarlıyoruz ve adına da "Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi" diyoruz. En az sizin kütüphaneniz kadar güzel ve eğlenceli olacak. Kartal'ın bütün çocukları oraya gelebilecek. Ayrıca eğlenceli bir de bahçesi olacak; akıl oyunlarıyla, satrancıyla… Bütün okullardaki öğrencilerin okuma saatlerini orada yapmalarını sağlamaya çalışacağız. Başka okullarda böyle güzel bir kütüphaneye sahip olamayan birçok kardeşiniz var. Bir sıralama ile kitap okuma saatlerinde, eğlenceli kütüphanede misafir edeceğiz. Kartallı çocuklarımıza güzel bir kütüphane armağan etmek istiyoruz. Böylece Kartal’da Kütüphanesi olmayan okullarımızın da ortak kullanabileceği bir kütüphanesi olacak." diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, daha sonra Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi'ne giderek öğrencilerin düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi. Buradaki ziyaretinin ardından da Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Evleri Sitesi'nde Kartal Belediyesi'nin yürüttüğü duvar yenileme çalışmasını inceleyen Kartal Belediye Başkanı, burada kalmakta olan yetim çocuklarla futbol oynayarak dayanışmada bulundu.eksikler var. Hem de mevzuat eksik, mücadeleye güç katmıyor” diye konuştu. 

Yorumlar (0)