BAŞKAN TÜRKYILMAZ'DAN ANITLAR KURULU'NA 'HAL KAHVELERİ' ÇAĞRISI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “proje demokrasisi” yöntemiyle hayata geçirilecek olan Hal Kahveleri Yenileme Projesi’ne bir an önce başlayabilmek için Anıtlar Kurulu’ndan onay beklediklerini söyledi.

YEREL 10.08.2018, 11:47 10.08.2018, 11:47
BAŞKAN TÜRKYILMAZ'DAN ANITLAR KURULU'NA 'HAL KAHVELERİ' ÇAĞRISI

Mudanya’nın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda “proje demokrasisi” geleneğini sürdüren Mudanya Belediyesi’nin esnafla birlikte karar verdiği Hal Kahveleri Yenileme Projesi, Anıtlar Kurulu’ndan onay bekliyor. Hal Kahveleri ile ilgili hazırlanmış olan projeyi 20 Mart 2018 tarihinde Anıtlar Kurulu’na ilettiklerini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kurul’dan onay alır almaz esnafın beklediği projeye başlayarak, kısa sürede hizmete sunacaklarını belirtti. Başkan Türkyılmaz, “Belediye personeli tarafından çizilen projemizle 5 ay önce onay için başvuru yaptık.

Mudanyalıların bir araya gelip sosyalleştiği, çayını kahvesini içip sohbet ettiği, ilçemizin simgelerinden biri haline gelen Hal Kahveleri’ni bir an önce yeni görünümüne kavuşturmak istiyoruz. Projemize göre Hal Kahveleri’nin çatı onarımı yapılacak, üzeri kapatılacak. Bölgeye 7-24 güvenlik için kamera sistemi yerleştirilecek. Engelli girişine uygun hale getirilecek, aydınlatma, elektrik, doğalgaz sistemleri modern hale getirilecek. Kahvelerin bitişiğinde bulunan Hal Cami’sinin önüne vatandaşların ibadetlerini rahat yapabilmeleri için üstü kapalı bir alan yapılacak, tuvaletler yenilenecek” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)