BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YALANLARLA HALKI KANDIRMAYIN

Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2. Etap Projesi için temel atmaya hazırlanan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ve siyasi parti temsilcileri tarafından seçim malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. Siyasi partilerin seçim çalışmalarını centilmenlik içerisinde yürütmesi çağrısında bulunan Başkan Türkyılmaz, “Bu kumaş leke tutmaz, güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

YEREL 18.03.2019, 12:24 18.03.2019, 12:24
BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YALANLARLA HALKI KANDIRMAYIN

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2. Etap Projesi için temel atmaya hazırlanırken, belediye çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ve siyasi parti temsilcileri tarafından seçim malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. Bilindiği gibi Başkan Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet engeli nedeniyle yargıya taşıdığı Güzelyalı Atatürk Parkı’nın tahsisi ile ilgili sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanmıştı. AKP’nin Mudanya İlçe temsilcileri; Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce Güzelyalı mahallesine park kazandırdığını ve Mudanya Belediyesi tarafından bu parkın yerle bir edildiğini iddia etti.

 

BÜYÜKŞEHİR KAMU MALINA SAHİP ÇIKMADI

Yanlış beyanlarla hakkında algı operasyonu yapıldığını dile getiren Başkan Türkyılmaz,

“Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyalı’ya bir park yaptığı ve bu parkın tarafımızca yerle bir edildiği söyleniyor. Bu, yerel seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Ortada ne bir yerle bir edilen bir park vardı ne de hizmet… Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi. Mahkeme kararı gereği Güzelyalı Atatürk Parkı’ndaki tahsisin kaldırılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne 13.12.2018 tarihinde kendilerine ait olan malzemelerin 3 gün içerisinde kaldırılması konusunda dilekçe yazdık. Büyükşehir Belediyesi 9 Ocak tarihinde gönderdiği resmi yazıda ‘Söz konusu alanda Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüzce yapılacak iş ve işlemler bulunmamaktadır’ yanıtını vermişlerdir. Temel atma çalışmalarımız kapsamında bölgede Büyükşehir’e ait olan malzemeleri, belediyemize ait bir depolama alanı olmadığı için bilindik bir bölgeye alınması için taşıdık ve Büyükşehir’in kamu malına sahip çıkmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

 

BU KUMAŞ LEKE TUTMAZ

Göreve geldiği günden bu yana temiz, dürüst ve ahlaklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Türkyılmaz, belediyenin devlet kurumları tarafından sürekli denetimde olduğu ve her denetimden alnının akıyla tertemiz çıktığının herkes tarafından bilinmesine rağmen bu algı yönetimine cevap vermenin üzücü olduğunu belirtti. Başkan Türkyılmaz, siyasi partilerin seçim çalışmalarını centilmenlik içerisinde yürütmesi çağrısında bulunurken,  “Dürüst bir yönetim ve tertemiz bir belediyeyi inşa etmek Mudanya’nın geleceği için önceliğimizdi. Tertemiz bir belediyeyi hemşerilerimle buluşturduk. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyen, vatandaşa hesabını veremediği bir kuruş harcaması olmayan bir belediyeyiz. Devlet denetliyor tertemiz diyor, bu arkadaşlar didik didik ediyor yine bir şey bulamıyor, bulamayınca da hikaye yazıyorlar. Bazıları memnun olmayabilir, ama güneş balçıkla sıvanmaz, bu kumaş leke tutmaz. Şahsımı ve kurumumu zan altında bırakan kurumlar ve şahıslarla ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Yalanlarla halkı kandırmayın” dedi.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)