BAŞKAN TOLGA TOSUN EDİNCİKDEKİ TARİHİ EVLERİ İNCELEDİ

Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun Edincik’te bulunan tarihi evleri yerinde inceleyerek evlerin durumu hakkında bilgi aldı.

YEREL 18.06.2019, 12:18
BAŞKAN TOLGA TOSUN EDİNCİKDEKİ TARİHİ EVLERİ İNCELEDİ

Gerçekleştirdiği incelemelerden sonra açıklama yapan Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun: “Edincik mahallesi bölgemizin en eski ve önemli yerleşim alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Edincik mahallemizde geçmişten günümüze ışık tutmakta olan pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Bizans döneminden ve Osmanlı döneminden pek çok tarihi yapı günümüze ulaşmayı başarmıştır. Edincik mahallemizde bulunan tarihi yapılardan bağzıları tescilli bağzılarıda özel mülk yapılarıdır.

Bugün buraya meclis üyelerimiz ve fen işleri müdürümüz ile birlikte tarihi yapılar hakkında detaylı bilgi almak ve yerinde incelemelerde bulunmak için geldik. Gerçekleştirdiğimiz incelemeler sonucunda tarihi yapılarımızın restorasyon çalışmalarını başlatmak için yapabileceklerimizi bir an önce masaya yatıracağız. Edincik mahallemizin         tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarmayı başardığımız zaman Edincik, tarihi turizmin çekim merkezlerinden birisi haline gelecek” dedi.

 

İncelemeler sırasında Başkan Tolga Tosun’a Belediye Meclis Üyeleri Onur Çon, Abdullah Erbay, Fen İşleri Müdürü Ufuk Tokbay ve Edincik Mahalle Muhtarı Kamil Eryılmaz eşlik etti.

Yorumlar (0)