Başkan Tarhan,engellileri karla buluşturdu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri için kar sürprizi yaptı. Kara gitmeleri büyük sıkıntı olan engelliler yaptıkları kar şakaları ile unutulmaz bir gün yaşadı.

YEREL 02.02.2020, 13:03
Başkan Tarhan,engellileri karla buluşturdu

Torosların tepesinden kamyonlarla getirilerek Mezitli Kent Konseyi Binasının önündeki alana yıkılan karlar engelliler kadar havanın güzel olmasını fırsat bilerek sokağa çıkan çocukları da çok sevindirdi. Mezitli deresi kenarında ki alanda karla oynayan çocukların sevinç çığlıkları her yanı sardı.

Başkan Neşet Tarhan’ın yanı sıra bir toplantı için Mersin’de bulunan Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) kurucusu sporcu ve dağcı Nasuh Mahruki de alana gelerek kartopu oynadı.

Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara sucuk ekmek de ikram edildi.

Başkan Tarhan’ın kara gidemeyenler için Mezitli’ye kar getirdiğini ifade eden Mezitli Kent konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kara gitmeleri büyük sıkıntı olan engelli arkadaşlarımız için karı ayaklarına getirdi. Sayın Nasuh Mahruki’nin de gelmesi bizim için ikinci bir sürpriz oldu. Böyle bir başkanımız olması bizim için büyük şans. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bahar havası yaşanan Mezitli’ye dağlardan kar getirilmesinin çok sempatik bir şey olduğunu ifade eden Nasuh Mahruki de, “Çok hoş ve sempatik bir olay. Bu bahar havasında çocukların ve engellilerin kar yığınlarının önünde buluşması, oyunlar oynaması son derece güzel. Belediye Başkanımızın, meclis üyelerimizin, misafirlerin baharı yaşadığımız bir günde engellilerimiz ve çocuklarımızla kartopu oynaması çok önemli. Bunun düşünülmüş olması çok güzel” diye konuştu.

Daha önce yılbaşı etkinliğinde ve anaokulu çocuklarına karne sürprizi için Toros dağlarından kar getirdikleri bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Anaokullarımızda, ilköğretim okullarımıza kar getirerek öğrencilerimizi sevindirmiştik. Bugün de engellilerimizi karla buluşturduk. Meclis üyelerimiz, vatandaşlarımız, çevre eğitim kurumlarından öğrenciler herkes burada gönüllerince kartopu oynuyor. Engelli arkadaşlarımızın Toroslara gitmesi kolay değil. Onlar gidemiyorsa biz karı buraya getirelim dedik. Böylesi güzel bir günde hep bir arada olmak çok güzel. Nasuh Mahruki Bey’in de burada olması bizim için büyük şans oldu. Daha öncede birlikte birçok çalışmamız oldu. Yine Nasuh Bey’in öncülüğünde Türkiye’nin ilk AKUT eğitim parkını birlikte gerçekleştirmiştik. Bu AKUT parkının da ne denli büyük ihtiyaç olduğu son Elazığ depreminde bir kez daha ortaya çıktı. Nasuh Bey ne zaman davet etsek işini gücünü bırakarak bizimle beraber oldu. Bugün de burayı onurlandırdı. Hepimiz için büyük bir sürpriz oldu” diye konuştu.

Konuklar daha sonra Mezitli Belediyesi Emekli Evine giderek sohbet etti.

Yorumlar (0)