Başkan Sengel: “Kadın berekettir, Kadın üretkendir''

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bereketli toprakların üreten kadınlarıyla bir araya geldi.

YEREL 16.10.2020, 09:32
Başkan Sengel: “Kadın berekettir, Kadın üretkendir''

Efes Selçuk’ta ilk kez Dünya Kadın Çiftçiler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlik kahvaltı ile başladı. Kahvaltıya Başkan Sengel’in yanı sıra Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürsu Özütürk, kooperatif üyeleri, Belediye meclisi kadın üyeleri, Efes Selçuk’un merkezi ve mahallelerinden gelen üretici kadınlar katıldı. Efes Selçuk’un üretici kadınlarının 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayan Başkan Sengel; “Kadın berekettir, Kadın üretkendir. Kadının dokunduğu her yerde bereket artar, üretim artar. Toprak Ana denilmesi de kadının bereketinden, üretkenliğindendir” dedi.

Başkan Sengel, Dünya Kadın Çiftçiler Günü sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Efes Selçuk’ta yarım asır sonra manda yetiştiriciliğini canlandıran kadın üreticileri de unutmadı. Başkan Sengel mandaların yanı sıra malaklarla da yakından ilgilendi. Manda üreticisi kadınlara yem, saman ve silaj teslim eden Başkan Sengel; Efes Tarlası Kent Bostanı’nda da kadınlarla beraber ıspanak ekti.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Efes Selçuk’ta tarımsal kalkınma adına yapılan çalışmaları kadınlarla paylaşan Başkan Sengel göreve gelir gelmez yaptığı ilk işlerden birinin Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmak olduğunu belirterek; “ Kadınlara pozitif ayrımcılık sunan bir kooperatifimiz var” dedi.

TOHUMLAR ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ DE FİLİZLENDİRDİ

Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yanı sıra 5 Hedef 50 Proje arasında yer alan Toprak Okulu Tohum Müzesi Efes Tarlası Tarım Müzesi ve Üretici Pazarı’ndan da söz eden Başkan Sengel; Atalık tohumların tükendiği bir dönemde atalık tohumlarımızı çoğaltmak için tarlalar kurduk. Bu tarlalarda atalık tohum üretmeye başladık. www.tumturkiyeeksin.com adlı internet sitemiz üzerinden 9300 kişiye Efes Tarlası’nın tohumlarını gönderdik. Atalık tohumlarımızı paylaştığımız birçok vatandaşımız çocuklarımız için tablet bağışında bulundu. Efes Selçuk’un atalık tohumları çocuklarımıza tablet olarak geri döndü. Bu bize toprağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi” dedi.

Efes Selçuk’ta tarımsal kalkınma adına kadınlarla birlikte yola çıktıklarını belirten Başkan Sengel Efes Tarlası Bakkalı’nın Dünya Gıda Günü’nde açılacağının müjdesini vererek; “ Kendi salçasını, tarhanasını, eriştesini, reçelini yapan kadınların emeğini Efes Tarlası

Bakkalı’nda değerlendireceğiz. Kadınlarımızın emeğini, Toprak Ana’nın bereketini bütün Efes Selçuk’a, bütün Türkiye’ye yayacağız” dedi.

Yorumlar (0)