BAŞKAN SEÇER: “KIRSALDA YOL KONUSU BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke İlçesi’ne bağlı Hüseyinler, Canbazlı, Keşlitürkmenli ve İmamlı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

YEREL 13.09.2020, 12:42
BAŞKAN SEÇER: “KIRSALDA YOL KONUSU BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ”

Başkan Seçer, 2014’te yürürlüğe giren Bütün Şehir Yasası’nın büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri arasında karmaşalara sebep olduğunu vurgulayarak, “Birçok muğlak konu var, halabirçok yoruma açık konu var. Yeni düzenlemeler yapmak lazım. Bu gidişat ilerde çok daha büyük kaoslar yaratır” dedi.

Başkan Seçer, büyükşehir belediye başkanları olarak geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları toplantıda konunun gündeme geldiğini belirterek, “Deneyimli Büyükşehir Belediye Başkanları arkadaşlarımız temsilci olarak oluşturulan komisyona dahil oldu ama partimize ait büyükşehir belediye başkanlarını bugüne kadar henüz çağıran olmadı. Belediyeler birliğinin burada tabii ki etkin olması gerekiyor. Ama arzu edilen bir işbirliği sağlandı diyemem. Mutlaka bir taslak, arkasına bir kanun teklifi mutlaka hazırlandı. Ama bu tamamen merkezi yönetimin değerlendirmesi sonucu hazırlandı”diye konuştu

Metro, otobüs alımı, katkı kavşaklar, katlı otopark, köprüler ve yeni güzergahların açılması gibi birçok konuda Kamu İhale Kurumu engeline takıldıklarını belirten Başkan Seçer, “Muhtelif yollar bizde.Bir yandan yapalım bir yandan da yeni açacağımız bulvarları geniş caddeleri bu ihale kapsamında yaptıralım istedik. Ama ne hikmetse kamu ihale kurumu biraz sıkıntılı, yani çok rahat değiliz açıkçası. Bu bizden mi kaynaklanıyor yoksa başka şeyler mi düşünmek lazım vatandaşların takdirine bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)